Štvrtok 09. 05. 2024 23:00:19 | Meniny má Roland

Vrútky sa nabíjajú na zelenú: Nové stanice pre elektromobily podporia ekologickú dopravu

Mesto Vrútky rozširuje infraštruktúru pre elektromobily, reagujúc na rastúci záujem o ekologickú dopravu. Po úspešnom zavedení prvej nabíjačky a jej popularizácii medzi miestnymi aj tranzitnými vodičmi, plánuje mesto v blízkej budúcnosti pridať ďalšie nabíjacie stanice. Tento krok je podľa slov Richarda Huleja, vedúceho oddelenia komunálnych služieb mesta Vrútky, súčasťou širšej stratégie prechodu na nízkouhlíkovú mobilitu.

Juliana Krčulová|27. apríl 2024|17:30:02

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Hrad Likava a ďalšie lokality čaká obnova. Žilinská župa ohlásila, že získala dôležitú finančnú injekciu
Čítajte viac >

Zelená budúcnosť na dosah: Vrútky rozširujú nabíjaciu sieť pre elektromobily

Mesto Vrútky v roku 2020 iniciovalo inštaláciu prvej nabíjačky pre elektromobily s kapacitou 22 kW. Pôvodne sa využívala len sporadicky, ale vďaka spoločnosti GreenWay SK, ktorá nabíjačku ako jej prevádzkovateľ zaradila do rôznych online máp, ju postupne objavili aj tranzitní vodiči elektromobilov vďaka jej blízkosti k frekventovanej ceste číslo I/18. Informoval o tom Richard Hulej, vedúci oddelenia komunálnych služieb mesta Vrútky v novom čísle mestského periodika Vrútočan.

Dnes je už podľa slov Huleja bežným javom vidieť elektromobily nabíjajúce sa pri mestskom úrade. „Na trend prechodu zo spaľovacích motorov na motory na elektrický pohon naša samospráva reaguje zvyšovaním počtu nabíjacích miest na území Vrútok. Už v najbližších mesiacoch pribudne nová nabíjačka elektromobilov aj na parkovisku pri športovej hale, ktorá je vo výstavbe vedľa Základnej školy Hany Zelinovej,“ upresnil Richard Hulej, vedúci oddelenia komunálnych služieb mesta Vrútky, pričom dodal, že mesto sa taktiež uchádza o finančné prostriedky z EÚ prostredníctvom Plánu obnovy a odolnosti na vybudovanie tretej nabíjačky, ktorá by mala byť umiestnená blízko centrálnej pešej zóny.

Snímka.JPG Zdroj: nabijame.sk

Tieto kroky sú súčasťou realizácie Nízkouhlíkovej stratégie mesta Vrútky na roky 2022 až 2030, ktorú mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo v roku 2022.


Súvisiaci článok
Veľké zmeny v Žiline. Mesto plánuje revitalizáciu vnútroblokov a dostupné bývanie pre ohrozené rodiny
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť