Štvrtok 09. 05. 2024 22:42:28 | Meniny má Roland

Na Liptove plánujú 10. ročník benefičnej akcie pre hendikepované deti. Pripomína nevídanú túru o barlách

Keď sa v roku 2010 Ivan Šobáň s Daliborom Novotným vybrali na neuveriteľnú 10-kilometrovú cestu o barlách, zrejme ani netušili, čo sa z ich dobrodružstva nakoniec vykľuje. Podujatie s názvom Barlatón napíše v máji už svoju 10. kapitolu a privíta stovky účastníkov.

Daniel Jurčík|27. apríl 2024|15:00:03

Zdroj: Facebook/Komunitná nadácia Liptov

Súvisiaci článok
Rosenfeldov palác ako ho nepoznáte: Príďte si užiť Noc múzeí a galérií do Žiliny
Čítajte viac >

Udalosť organizovaná Komunitnou nadáciou Liptov odkazuje na cestu dvoch hendikepovaných, ktorú absolvovali v roku 2010. Pri ceste z Liptovského Hrádku do Liptovského Mikuláša vtedy o barlách prekonali 10 kilometrov. Mohla za to obyčajná stávka. Trasa Barlatónu 2024 bude síce kratšia, no v hre je oveľa viac.

Každým rokom totiž počet účastníkov narastá. Kým tretieho ročníka v roku 2017 sa zúčastnilo približne 300 ľudí, o dva roky neskôr ich už bolo viac ako 600. Naposledy malo podujatie takmer tisíc účastníkov a v máji by sa konečne mohlo podariť túto métu prekonať. Okrem počtu ľudí, ktorý sa na Barlatón vydajú fyzicky či len virtuálne (finančným príspevkom), je však dôležitý najmä charitatívny rozmer.

Peniaze zo vstupného pomôžu tam, kde to bude treba

Výťažok zo vstupného bude tento rok venovaný trom malým chlapcom, ktorí budú potrebovať pomoc a opateru. Ide o 4-ročných Olivera Sameka a Olivera Fliegu s poruchou autistického spektra a 7-ročného Eliáša Droppu so zriedkavým genetickým ochorením. Vyzbierané peniaze rozhodne dokážu zvýšiť kvalitu života nielen im, ale aj ich rodičom.

Podujatie Barlatón 2024 sa uskutoční pod záštitou županky Eriky Jurinovej v sobotu 25. mája o 10:00 hodine so zrazom v Okoličnom. Účasť je možná vo viacerých kategóriách od behu či cyklistiky až po chôdzu. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Súvisiaci článok
Zistite viac o povinnostiach i zábave detí v minulosti. Liptovské múzeum pozýva na pútavú výstavu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť