Sobota 27. 04. 2024 22:31:30 | Meniny má Jaroslav

V obci Turčianske Kľačany upozorňujú občanov. Varovali pred zvýšeným výskytom medveďov

Mimoriadne aktuálna téma medveďov, ktorá začala v Liptovskom Mikuláš, pokračuje v Žilinskom kraji aj naďalej. Tentokrát je na nohách obec Turčianske Kľačany neďaleko Martina, kde vydali pre občanov zásadný oznam. Týka sa varovania pred možným stretom s medveďou šelmou.

Michal Szentivanyi|28. marec 2024|19:45:26

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Prípad medveďa v Liptovskom Mikuláši sa posunul. Prišiel zásadný zlom, končí sa mimoriadna situácia
Čítajte viac >

Obec Turčianske Kľačany oznam zavesila na svoj web. „Obec Turčianske Kľačany upozorňuje občanov, aby sa z dôvodu zvýšeného výskytu medveďa hnedého v oblasti, v skorých ranných a večerných hodinách nezdržiavali mimo obytných častí obce. V prípade spozorovania medveďa hnedého v zastavaných územiach obce žiadame občanov aby podali informáciu na tel. čísle 158 alebo 112 a starostke obce," odkazuje vedenie obce.

Upozornenie prichádza len krátko po uzavretí prípadu v Liptovskom Mikuláši

Veľký výskyt medveďov Turčianskych Kľačanoch tak plynule nadväzuje na nedávny prípad medveďa uprostred mesta Liptovský Mikuláš. Táto šelma pri svojej nečakanej návšteve ulíc mesta ohrozila a zranila až päť ľudí, pričom podľa vedenia Ministerstva životného prostredia a aj podľa primátora Liptovského Mikuláša Jána Blcháča bol tento medveď už eliminovaný. Tému zvýšeného výskytu medveďov, ktorí sa čoraz viac objavujú v blízkostí ľudských obydlí, tento prípad značne oživil.


Súvisiaci článok
Nočné cvičenie dalo hasičom z Oškerdy zabrať. Jeho téma bola veľmi aktuálna (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť