Pondelok 06. 05. 2024 19:18:59 | Meniny má Hermína

Staromestské slávnosti v Žiline budú plné noviniek. Na svoje si prídu všetky vekové kategórie

Zuzana Ondrášová z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina informovala, že kvalitný hudobný program a lákavé sprievodné aktivity na Staromestských slávnostiach v roku 2024 doplnia zaujímavé novinky. Tešiť sa môžu všetky vekové kategórie.

Radka Kostánová|26. apríl 2024|09:30:05

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mesto Žilina

Súvisiaci článok
Májové vibrácie: Staromestské slávnosti v Žiline prinesú bohatý hudobný program!
Čítajte viac >

Žilinčania, spozornite. Najväčšie kultúrne podujatie v meste Žilina začne už vo štvrtok 23. mája 2024 a počas troch dní si na svoje prídu všetky vekové kategórie.

Staromestské slávnosti v znamení viacerých noviniek

Populárne Staromestské slávnosti každoročne prilákajú mnoho Žilinčanov i návštevníkov mesta. Zuzana Ondrášová z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina informovala, že najväčšie kultúrne podujatie odštartuje tento rok už svoj 28. ročník. „Za takmer tri desaťročia si Staromestské slávnosti vybudovali povesť jedinečného kultúrneho podujatia aj za pomyselnými hranicami nášho mesta. Teší ma nielen každoročná vysoká účasť, ale najmä pestrý program, z ktorého si vyberie každý bez ohľadu na vek či záujmy. Okrem zvučných hudobných mien čakajú návštevníkov atraktívne sprievodné aktivity, no tešiť sa môžu aj na niekoľko lákavých noviniek,“ doplnil primátor mesta Žilina Peter Fiabáne.

Ondrášová priblížila, že bohatý program slávností doplnia kandidáti z výzvy Open Call – Otvorené pódium. Novinku predstavila žilinská radnica ešte vo februári tohto roka. Odborná porota vybrala spomedzi viac ako päťdesiatich uchádzačov kapely Wasted Strings, Vintage Boyz a The Backstep. Tento ročník osvieži aj koncept „Afterparties“, ktorý ponúkne pre záujemcov príležitosť zabávať sa aj po skončení hlavného programu v spolupracujúcej kultúrnej inštitúcii. Milovníkov remeselných výrobkov poteší ponuka nielen na oboch námestiach a Farských schodoch, ale rozšírený výber nájdu aj v novootvorenom objekte Tržnica Žilina.

programovy_plagat_sms_2024.jpg Zdroj: zilina.sk

Zaujímavý program a vystúpenia

Staromestské slávnosti 2024 sa budú v meste Žilina tradične otvárať za sprievodu s príhovorom primátora Petra Fiabáne, ktorý prebral nad podujatím záštitu. Ako aj minulý rok, tak aj tento budú predajcovia nalievať nápoje do vratných pohárov.

Návštevníci sa môžu tešiť na skutočne veľké mená. V programe nebudú chýbať skupiny Vidiek, Gladiátor, Para, Puding pani Elvisovej, Midi Lidi, Hoten Toten, the Backwards – Beatles revival či spevák Alan Murin. O folklórnu zložku sa postarajú súbory Rozsutec a Stavbár, aj obľúbené lokálne formácie Balkansambel, Big Band žilinského konzervatória, Homosapiens, Ditch the Fridge či RocKids. Prepojenie Slovenského klubu vojenských výsadkárov s 5tym plukom špeciálneho určenia prinesie vystúpenie kvalitnej vojenskej hudby Banská Bystrica.

Na Mariánskom námestí v Žiline vystúpia lokálne základné umelecké školy, centrá voľného času, detské tanečné súbory, orchestre a zbory. Tento rok mesto očakáva rekordných 870 detských umelcov.

„Sprievodnými podujatiami Staromestských slávností na Radnici mesta Žilina sú slávnostné vyhodnotenie súťaže „Žilina – Moje mesto“, aj 27. ročník Slávnostnej akadémie Zboru Žilincov, na ktorej sa uskutoční odovzdávanie prestížnej ceny Genius Loci Solnensis za celoživotnú tvorivosť a zásluhy o rozvoj mesta Žilina," dodala Ondrášová.


Súvisiaci článok
Novinka na Staromestských slávnostiach v Žiline dostáva hudobníkov do pozoru. Toto tu ešte nebolo
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť