Sobota 27. 04. 2024 22:14:23 | Meniny má Jaroslav

Enviropolícia obvinila Lietavčana zo závažného skutku. Za toto konanie mu hrozí obrovský trest

Vyšetrovateľ enviropolície v týchto hodinách vzniesol obvinenie mužovi z obce Lietava v okrese Žilina a právnickej osobe, ktorej je obvinený konateľom, za spáchanie zločinu neoprávnené nakladanie s odpadom. Tlačovou správou o tom informoval hovorca prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Michal Szentivanyi|28. marec 2024|14:45:07

Zdroj: Facebook/Polícia SR

Súvisiaci článok
Alarmujúci nález na Liptove: Dvojica dievčat objavila usmrtené chránené zviera
Čítajte viac >

„Obvinený ako konateľ obvinenej spoločnosti dal od septembra 2015 do októbra 2017 neoprávnene naviesť a uložiť viac ako 30-tisíc ton stavebného odpadu – výkopovej zeminy – na pozemky lomu v obci Závada v okrese Topoľčany," informuje hovorca Hájek.

Výkopová zemina mala pochádza z výstavby populárnej automobilovej fabriky

Výkopová zemina, ktorá mala pochádzať z výstavby kanalizácie čistiarne odpadových vôd a z výstavby závodu Land – Rover Jaguar, bola podľa záverov polície uložená bez súhlasu príslušného orgánu štátnej správy odpadového hospodárstva a bez súhlasného stanoviska na uloženie výkopovej zeminy v predmetnom dobývacom priestore. „Celkové náklady na odstránenie tohto odpadu budú podľa znaleckého posudku vo výške skoro 250-tisíc eur," priblížil Hájek.

Posedieť si môže až osem rokov

V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na osem rokov. „Polícia upozorňuje občanov, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, nakoľko takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a aj osobných záujmov osôb, ktorým sa takýto odpad ocitne na pozemku," uzavrel Hájek.

FOTO 1.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR


Súvisiaci článok
Enviropolícia v spolupráci so Slovenskou inšpekciou životného prostredia kontrolovala cezhraničnú prepravu odpadov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť