Štvrtok 09. 05. 2024 14:32:30 | Meniny má Roland

Florbalistky z Kysúc dosiahli historický úspech. Stali sa víťazkami extraligy

Florbalistky klubu FBK MKŠS Kysucké Nové Mesto dosiahli historický úspech. Stali sa víťazkami Hyundai extraligy v ročníku 2023/2024.

Radka Kostánová|27. apríl 2024|12:45:12

Zdroj: kysuckenovemesto.sk

Súvisiaci článok
Liptáčky opäť bronzové. MBK Ružomberok porazil Šamorín a skončil na treťom mieste extraligy
Čítajte viac >

Historický úspech pre kysucké florbalistky

Kysucké florbalistky sú plné radosti. Podaril sa im historický úspech, keď sa stali víťazkami Hyundai extraligy v ročníku 2023/2024. Informoval o tom Martin Priečko na oficiálnom webe mesta a dodal, že športovkyne tak zaknihovali druhý titul, avšak tentokrát v plnohodnotnom význame vzhľadom na to, že titul získali už v ročníku 2019/2020 v skrátenej covidovej sezóne.

Hráčky florbalu z Kysúc sa podľa dostupných informácií počas celej sezóny pohybovali na horných priečkach tabuľky a svojimi pomerne stabilnými výkonmi sa dopracovali na tretie miesto po základnej časti, ktoré ešte o stupienok vylepšili v nadstavbovej časti sezóny.

i_7576736.jpg Zdroj: kysuckenovemesto.sk

Vďaka tomuto postaveniu sa vyhli štvrťfinálovej kvalifikácii a postúpili priamo do semifinále. Potom sa v súbojoch o finále extraligy u hráčok klubu prejavila väčšia psychická i herná odolnosť, keď otočili sériu z 1:2 na 3:2 vo svoj prospech a postúpili do finále.

„Zápasy s obhajcom titulu z Partizánskeho boli obojstranne veľmi kvalitnými duelmi s vynikajúcimi individuálnymi výkonmi mnohých reprezentantiek. Séria sa zlomila v prospech Kysučaniek v štvrtom semifinálovom zápase, kedy hráčky FBK odvrátili mečbal a vyhrali na pôde súperiek z obuvníckeho mesta v pomere 5:3. Piate semifinále na Skalitom už bolo v plnej réžii domácich, ktoré si víťazstvo postrážili a postúpili do finále,“ doplnil Priečko, ktorý skonštatoval, že hráčkam FBK viac sedel finálový súper zo Spiša. Hráčky Kométy papierovo pôsobili ako skúsenejší tím, ale Kysučanky na ihrisku v úvodných zápasoch finále dominovali 4:3 a 6:4.

Talentované kysucké hráčky tak získali premiérový titul po pätnástich rokoch účinkovania na florbalovej mape Slovenska. Úspech znásobila aj rezerva, ktorá ovládla druhú najvyššiu súťaž, čím deklarovali, že patria dlhodobo k slovenskej florbalovej špičke.

„Tento výsledok je odrazom dlhoročnej koncepčnej práce s mládežou a skvelých podmienok zo strany mesta,“ dodal Priečko.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Hokejový sviatok na obzore. Do Žiliny zavíta slovenská reprezentácia aj so Slafkovským či Tatarom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť