Nedeľa 05. 05. 2024 07:12:54 | Meniny má Lesia, Lesana

Gaderská dolina vo Veľkej Fatre je po vyliatí potoka opäť dostupná. Okrem mostov pribudli nové lavičky

Cesta do Gaderskej doliny vo Veľkej Fatre je po problémoch s hladinou miestneho potoka opäť v prejazdnom stave. Lesníci tam zrekonštruovali dva mosty a postavili oporný múr. Takisto pridali miesta na príjemný odpočinok pre návštevníkov.

Daniel Jurčík|25. apríl 2024|16:45:19

Zdroj: Facebook/Národný park Veľká Fatra

Súvisiaci článok
Historické tajomstvá a moderné skvosty: Spoznajte Žilinu s Milanom Bez Mapy
Čítajte viac >

Predstavitelia Národného parku Veľká Fatra o tom informovali na sociálnej sieti. Opravy na danom úseku vykonali lesníci po tom, ako sa vo februári vylial Gaderský potok z koryta. V dôsledku toho bola dolinová cesta poškodená na úseku dlhom 200 metrov.

V rámci zlepšenia bezpečnosti boli dva mosty zrekonštruované. Pracovníci správy lesa ďalej nahradili vrchné brvná na moste v blízkosti Čertovej brány a pri chate v Selenci vyrástol nový most. No toto nie je všetko.

„Lesníci vybudovali stojan na bicykle na konci asfaltovej cesty v Gaderskej doline, nový stôl s lavicami pri chate v Selenci, Drobkove a Vrátnej a malú lavičku pri Čertovej bráne," upresnili zástupcovia národného parku. Obľúbená lokalita pre turistov je tak konečne v absolútnom poriadku a navyše ponúka ďalšie miesta na príjemný odpočinok v prírode.


Súvisiaci článok
Zamilovaný máj v Považskom múzeu: Príde slávny Štefánik, obdivovať môžete aj Jarnú krásu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť