Sobota 18. 05. 2024 07:53:24 | Meniny má Viola

Nadácia Kia Slovakia opäť spojí stovky bežcov na pomoc deťom so znevýhodnením. Pridáte sa aj vy?

Tento rok sa uskutoční už tretí ročník športovo–charitatívneho podujatia Nadácie Kia Slovakia s názvom „Inklúzia v pohybe“.

Radka Kostánová|4. máj 2024|18:00:02

Zdroj: nadaciakia.sk

Súvisiaci článok
Nadácia Kia spojila stovky bežcov na pomoc deťom so znevýhodnením
Čítajte viac >

Podpora inkluzívneho športu pokračuje aj tento rok. O podujatí informovala Beáta Ďurišová z Nadácie Kia Slovakia. Uskutoční sa už v sobotu 11. mája o 10:00 hodine na Vodnom diele Žilina.

Durišová priblížila, že bude použitých viac ako 300-tisíc eur na debarierizáciu športovísk v Žilinskom kraji a na podporu organizácií, ktoré sa venujú podpore športovcov s fyzickým alebo intelektuálnym znevýhodnením.

_DSC2041.jpg Zdroj: nadaciakia.sk

„Sobotňajšie športové podujatie podporí nielen deti zo Špeciálnych olympiád Slovensko, ale spojí aj komunitu a priblíži deťom i dospelým život s rôznymi typmi znevýhodnenia. Okrem toho, že si účastníci prejdú trate s dĺžkami 1 alebo 8 kilometrov, v rámci ďalších aktivít sa naučia pár slov posunkovou rečou, vyskúšajú si handbike či zažijú pár minút so zrakovým znevýhodnením,“ doplnila Beáta Ďurišová.

Pre deti budú v ďalších stánkoch pripravené rôzne kreatívne hry, ukážky prvej pomoci, lukostreľba, maľovanie na tvár a poteší ich aj obľúbený kúzelník.

DSC_8323.jpg Zdroj: nadaciakia.sk

Účasť na akcii „Inklúzia v pohybe“ je bezplatná a svojou včasnou registráciou si účastníci zabezpečia štartové číslo spolu s bežeckou čelenkou a medailou v cieli. Zároveň bude zabezpečený aj pitný režim a zdravé občerstvenie.

„V predchádzajúcich ročníkoch podujatia sme sa presvedčili o význame takýchto aktivít. Veríme, že aj tento rok spolu zažijeme skvelú atmosféru prirodzenej inklúzie, tolerancie a vzájomnej pomoci,“ dodal správca Nadácie Kia Slovakia.

beh2024_leták.png Zdroj: nadaciakia.sk


Súvisiaci článok
Nadácia Kia Slovakia prerozdelí medzi organizácie v rámci grantových výziev viac ako 200-tisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť