Utorok 30. 04. 2024 01:25:03 | Meniny má Anastázia

V obci Veľké Rovné ožívajú kultúrne podujatia. Aké novinky sa tento rok chystajú?

Starosta obce Veľké Rovné, Ladislav Korček, má na rok 2024 pripravených mnoho plánov a jedným z nich sú aj bohaté kultúrne akcie.

Radka Kostánová|17. apríl 2024|20:00:16

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Ladislav Korček

Súvisiaci článok
Noví starostovia v regióne. Ladislav Korček z Veľkého Rovného: Nadviažem na všetko dobré, čo urobil môj predchodca
Čítajte viac >

Obec Veľké Rovné má už pár mesiacov nového starostu. Ladislav Korček po dlhých rokoch vystriedal vo vedení obce Jozefa Mičietu. Korček sa snaží plniť svoje volebné sľuby a ako na sociálnej sieti nedávno informoval, prvá investícia roku 2024 je už dokončená. Pri zdravotnom stredisku v centre obce vybudovali nové parkovisko, ktoré vytvorilo 27 nových parkovacích miest.

Investícií na rok 2024 je naplánových mnoho. Do popredia sa však dostanú aj kultúrne podujatia. Pripravené sú spoločenské akcie, ako napríklad beh na podporu výskumu miechy, Retropárty ples rovňanských záhradkárov, Letný futbalový turnaj o Pohár starostu obce, Drotárske hodové slávnosti, Benefičný punč aj Ples FS Rovňan.

Starosta obce, Ladislav Korček, v našom rozhovore prezradil viac informácií ohľadom plánovaných kultúrnych podujatí.

Na aké novinky v oblasti kultúrnych podujatí sa môžu obyvatelia obce tešiť? Ako hodnotíte ich rozvoj pod vaším vedením?

„Sľúbil som vo svojom volebnom programe, že sa budem organizovať kultúrne podujatia v obci. Snažím sa tento sľub plniť, čo môžu posúdiť občania, ako aj široká verejnosť. Kultúrne podujatia sú z môjho pohľadu dôležité, pre ľudí je dobré sa stretnúť, zabaviť, porozprávať a zabudnúť na bežné starosti. Okrem toho, obec pri organizácii podujatí ožíva a to je takisto dôležité. Pri tejto príležitosti musím vyzdvihnúť naše záujmové organizácie, s ktorými má obec veľmi dobrú spoluprácu a ktoré sa spolupodieľajú na jednotlivých kultúrnych akciách. Aj touto cestou im ďakujem.

V roku 2024 plánujeme novinku, ktorou je Deň rodiny v sobotu 1. 6. 2024 s bohatým programom pre deti i rodičov. O podrobnostiach akcie budeme včas informovať."

Ste spokojný s tým, koľko ľudí a občanov obce navštevuje kultúrne podujatia?

„V tejto odpovedi zase musím vysloviť poďakovanie našim občanom, ktorí sa vo veľmi dobrej miere zúčastňujú kultúrnych podujatí. Viete, ono pre organizátora je vždy dôležité, aby prišli ľudia. Zorganizovať kultúrne podujatie zaberie veľa času a námahy a organizuje sa pre ľudí. Tým, že občania prídu, tak dávajú mne i mojim kolegom energiu organizovať ďalšie a ďalšie podujatia."

Aká kultúrna akcia má podľa vás najväčšiu popularitu?

„Jednoznačná odpoveď - Drotárske hodové slávnosti."

383834074_306643588753938_9187767716961095806_n.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Ladislav Korček

Na aké kultúrne podujatia sa môžu obyvatelia Veľkého Rovného do konca roka tešiť?

„Všetky akcie, ktoré bude obec Veľké rovné organizovať sú zverejnené na našej webovej stránke v časti Život v obci, Kalendár podujatí.

Z dôvodu výstavby nového námestia v centre obce nemôžeme tento rok robiť obľúbené stavania a váľanie mája, o rok však tieto podujatia budú súčasťou kalendára. Vopred ďakujem občanom za pochopenie," dodal starosta obce Veľké Rovné, Ladislav Korček.


Súvisiaci článok
Rovňanci získajú pri významných životných jubileách od obce finančné príspevky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť