Pondelok 13. 05. 2024 13:22:15 | Meniny má Servác

Hasičom sa podarilo lokalizovať požiar hotela v Oščadnici. Pokračujú vo vyhľadávaní skrytých ohnísk

V nedeľu 28. apríla krátko pred 14:20 hodinou bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásený požiar strechy hotela v Oščadnici. Na mieste práve zasahuje 26 hasičov, ktorí sa snažia požiar zlikvidovať.

Radka Kostánová|28. apríl 2024|18:37:55

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Súvisiaci článok
AKTUALITA: Hasiči zasahujú pri požiari strechy hotela Marlene v Oščadnici
Čítajte viac >

V nedeľu 28. apríla bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásený požiar strechy hotela Marlene v Oščadnici. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová.

Hovorkyňa priblížila, že na mieste aktuálne zasahuje 26 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Čadci, Hasičskej stanice v Kysuckom Novom Meste, Hasičskej stanice v Bytči, Hasičskej stanice v Žiline a zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Žiline na 12 kusoch hasičskej techniky. Pri zásahu asistuje tiež 25 dobrovoľných hasičov z Dobrovoľného hasičského zboru Oščadnica, Krásno nad Kysucou, Skalité a Dunajov na 7 kusoch hasičskej techniky.

„Požiar zachvátil strechu hotela a rozšíril sa do podkrovných priestorov a ubytovacej časti hotela. Z hotela boli evakuované všetky osoby. Požiar bol krátko po 17:00 hodine lokalizovaný a aktuálne hasiči pokračujú v jeho likvidácii a vo vyhľadávaní skrytých ohnísk," skonštatovala Pohanková Zahatlanová.

Zároveň bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov, špecialisti z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra Slovenskej republiky v Bratislave a polícia.


Súvisiaci článok
Dolná Tižina sa spája: Obec organizuje zbierku pre rodinu, ktorá prišla o strechu nad hlavou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť