Štvrtok 16. 05. 2024 04:09:24 | Meniny má Svetozár

Požiar drevenice neďaleko Bytče spôsobil škody v desiatkach tisíc eur. Hasiči sa museli na miesto vracať

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Žiline riešili v nedeľu 28. apríla po 20:00 hodine nepríjemný požiar drevenice v obci Hrabové. Hoci sa im večer podarilo oheň uhasiť, situácia si v pondelok 29. apríla vyžiadala ďalší preventívny zásah.

Daniel Jurčík|29. apríl 2024|15:45:35

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Hasičom sa podarilo lokalizovať požiar hotela v Oščadnici. Pokračujú vo vyhľadávaní skrytých ohnísk
Čítajte viac >

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová, v nedeľu 28. apríla večer zasahovalo v Hrabovom 12 príslušníkov z Hasičskej stanice v Bytči s 5 kusmi techniky, ktorým vypomáhalo ďalších 12 dobrovoľných hasičov z obce.

„Majiteľ nehnuteľnosti bol nadýchaný splodinami horenia a bola mu privolaná lekárska pomoc. Na miesto sa dostavila Rýchla zdravotná služba Bytča, ktorá ho po prvotných vyšetreniach previezla do nemocnice v Žiline," uviedla krajská hovorkyňa hasičov.

Škoda dosiahla 30-tisíc eur

Príslušníci zboru zasahovali na mieste v súlade s informáciami od majiteľa, podľa ktorých sa v horiacej budove mala nachádzať ešte jedna osoba. Túto verziu však vďaka zásahu vo vnútri drevenice a použitiu termokamier vyvrátili.

Oheň sa síce podarilo zlikvidovať do 40 minút, no majetková ujma je aj napriek tomu vysoká. „Predbežná škoda bola odhadnutá na 30-tisíc eur," uviedla Pohanková Zahatlanová. Tá tiež dodala, že pravdepodobnou príčinou bola neodborná manipulácia s vykurovacím telesom.

Na miesto sa museli znova vrátiť

To však nebolo všetko. Krátko po 6:30 hodine v pondelok 29. apríla si situácia vyžiadala opätovný zásah 5 príslušníkov zboru s 2 kusmi techniky. „Po príchode na miesto bolo zistené, že ide o zadymenie v mieste večerného požiaru," priblížila hovorkyňa hasičov v Źilinskom kraji. Jednotka miesto preventívne zaliala vodou a problémy sa už viac neopakovali.


Súvisiaci článok
Dolná Tižina sa spája: Obec organizuje zbierku pre rodinu, ktorá prišla o strechu nad hlavou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť