Štvrtok 16. 05. 2024 15:19:50 | Meniny má Svetozár

Spolupráca pre lepšie zajtrajšky: Jalovčianka vďačí obyvateľom Bobrovca za čistejšie brehy

V obci Bobrovec, v okrese Liptovský Mikuláš, sa uskutočnila úspešná akcia na čistenie brehov Jalovčianky, ktorá prispela k zlepšeniu lokálneho prostredia. Občania a dobrovoľníci sa spojili, aby odstránili odpad a zveľadili okolie tohto malebného potoka.

Juliana Krčulová|29. apríl 2024|18:00:31

Zdroj: bobrovec.eu

Súvisiaci článok
Hokejové relikvie: Exkluzívne exponáty vás prevedú históriou v OC Dubeň Žilina
Čítajte viac >

V rámci iniciatívy na podporu čistoty prírody sa v Bobrovci konala úspešná čistiaca akcia brehov Jaloveckého potoka. Aktivita viedla k vylepšeniu stavu miestneho ekosystému, pričom obyvatelia a dobrovoľníci spoločnými silami odstránili nežiaduci odpad a prispeli tak k vylepšeniu scenérie okolo miestneho potoka.

Bobrovec sa zomkol v boji proti odpadu

Obecný úrad v spolupráci s oddielmi Športového klubu Bobrovec a miestneho Dobrovoľného hasičského zboru zorganizovali v sobotu 27. apríla 2024 veľkú brigádu na čistenie brehov Jaloveckého potoka v úseku od mosta na Trstené až pod kaplnku Jána Nepomuckého v časti Trstica.

Podľa informácií z obecného úradu si takmer 40 dobrovoľníkov rozdelilo úseky popri povodí Jaloveckého potoka. Odpad, ktorý tam našli, miestami vyrážal dych. „Pravdou je, že väčšina tohoto odpadu bola stará niekoľko desaťročí, ale našla sa aj skládka, ktorá mnohých prekvapila - orezy z koží, pravdepodobne z bývalých Kožiarskych závodov v objeme 15 ks 120 litrových vriec. Pripravené vrecia a veľkoobjemový odpad po brehu postupne odvážal na traktore Kristián Frian. Celkom sme nazbierali tri plné platniaky odpadu,“ priblížili zástupcovia obce Bobrovec, ktorí veria, že v budúcnosti sa podobné nakladanie s odpadom už nebude opakovať.

20240427_111658.jpg Zdroj: bobrovec.eu

20240427_082104.jpg Zdroj: bobrovec.eu

20240427_103537.jpg Zdroj: bobrovec.eu


Súvisiaci článok
Oravská priehrada s nadšením očakáva vášnivých plavcov. Chystá sa už tretí ročník populárnej aktivity
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť