Pondelok 29. 04. 2024 22:16:46 | Meniny má Lea

Chcete chytať ryby v Žilinskom kraji? V týchto lokalitách na to bude stačiť jedna SMS správa

Slovenský rybársky zväz - Rada Žilina ponúka rybárom novinku vo forme nákupu hosťovacieho povolenia na rybolov prostredníctvom krátkej textovej správy. TASR o tom informoval tajomník zväzu - Rady v Žiline Bohuš Cintula.

TASR|15. apríl 2024|18:00:49

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Michal Svítok

Súvisiaci článok
Rybárski hospodári neúnavne pokračujú v podpore neresu rýb. Vodné dielo Žilina je plné hniezd (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

„V rámci pilotného projektu si budú môcť zakúpiť členovia Slovenského rybárskeho zväzu jednodňové elektronické hosťovacie povolenia na dva pstruhové rybárske revíry Rady SRZ - vyrovnávaciu vodnú nádrž Bešeňová a vodnú nádrž Palcmanská Maša," informoval tajomník.

Rybári si budú môcť zakúpiť takéto hosťovacie povolenie od utorka 16. apríla. V rámci pilotného projektu sa to bude týkať len pstruhových rybárskych revírov, kde sa sezóna lovu začína v polovici apríla. V rámci prvého mesiaca bude SRZ vedieť vyhodnotiť úspešnosť predaja takéhoto druhu povolenia a odstrániť prípadné nedostatky, ktoré sa môžu ukázať v praxi.

Cena elektronickej známky je podľa neho vyššia o spracovateľský poplatok. Rozdiel oproti pôvodnej cene nalepovacej známky ide operátorovi a poskytovateľovi služieb.

„Malo by byť samozrejmosťou, aby loviaci rybár mal možnosť si vybrať, akým spôsobom si zakúpi povolenie. Či to bude formou SMS, aplikácie, e-shopu, poštou alebo bude cestovať za predajcom povolení," zdôraznil Cintula.

Ako dodal, náklady na zriadenie takejto služby sú pre Slovenský rybársky zväz nulové, súkromná firma tvorbu elektronického hosťovacieho povolenia zabezpečila sponzorsky.


Súvisiaci článok
Boj s odpadom na Liptove nekončí. Na brehu rieky vyzbierali priemerne 75 vriec za deň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť