Pondelok 29. 04. 2024 00:30:11 | Meniny má Lea

Vlci Žilina s Prešovom zabojujú aj o nový putovný pohár. Postup je absolútnou prioritou

Finále TIPOS Slovenskej hokejovej ligy začína! V nedeľu 14. apríla o 17:30 hodine odštartuje boj Vlkov Žilina s tímom HC Prešov o postup medzi elitu. Víťaz tohto ročníka získa taktiež nový Pohár prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Daniel Jurčík|14. apríl 2024|14:15:54

Zdroj: Facebook/Vlci Žilina/Hockey Slovakia

Súvisiaci článok
Napätie pred finále stúpa. Vlci Žilina očakávajú plné tribúny a fantastickú atmosféru
Čítajte viac >

Pre webovú stránku hokejového zväzu jeho prezident Miroslav Šatan vyzdvihol výnimočnosť tejto súťaže a novej putovnej trofeje. „Slovenská hokejová liga ako druhá najvyššia profesionálna súťaž si zaslúži svoj jedinečný pohár. Verím, že okrem modernej vizuálnej hodnoty, ktorú nová trofej určite má, pridá lige aj na prestíži," uviedol Šatan.

Inšpiráciou pre nový putovný pohár bol ľad, ktorý je základným kameňom hokeja. Povrchová úprava z leštenej nerezovej ocele evokuje hraciu plochu ako princíp športu. Trojvršie symbolicky stvárňuje spojenie so Slovenským zväzom ľadového hokeja a cestu k dosiahnutiu víťazného cieľa cez jednotlivé stupienky.

Kto pohár získa?

Vo finále na seba narazia Vlci Žilina a HC Prešov. Žilinčania sa už po štvrtýkrát dostali do finále, no doteraz sa im podaril iba jeden celkový triumf. Ten však znamenal len postup do neúspešnej baráže s Liptovským Mikulášom. Postup je pre nich teda absolútnou prioritou. Prešovskí fanúšikovia by po roku radi videli svoj klub opäť v najvyššej súťaži, aj keď v základnej časti za svojím súperom bodovo výrazne zaostali. Napriek tomu v rámci vzájomných zápasov na ľade Vlkov dokázali v tejto sezóne dvakrát zvíťaziť. O reparát sa domáci pokúsia v nedeľu 14. apríla o 17:30 hodine.

pohar SHL 1.jpg Zdroj: Hockey Slovakia


Súvisiaci článok
Finále sa blíži. V týchto dátumoch zabojujú Vlci Žilina proti Prešovu o postup do najvyššej súťaže
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť