Nedeľa 12. 05. 2024 07:20:23 | Meniny má Pankrác

Hokejové relikvie: Exkluzívne exponáty vás prevedú históriou v OC Dubeň Žilina

Viete, že vynález „modernej“ hokejky sa pripisuje kanadským indiánom Mi’kmaq z provincie Nové Škótsko, prvé puky sa vyrábali z dreva a niektorí hokejisti používali prilbu na zamaskovanie plešiny? To všetko sa dozviete na jedinečnej výstave „Hokejové relikvie“, ktorá prichádza do žilinského obchodného centra Dubeň pri príležitosti Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji.

Inzercia |28. apríl 2024|10:45:01

Zdroj: ocduben.sk

Súvisiaci článok
Kapsulový šatník pre mužov
Čítajte viac >

Originálna expozícia ponúka originálne časti hokejového výstroja z minulého storočia. Svoju premiéru pred verejnosťou budú mať exponáty zo súkromných zbierok hokejového nadšenca Petra Šveca zo Sabinova a hokejbalového majstra sveta a bývalého prvoligového hokejistu Róberta Kaššu zo Žiliny. Medzi vystavenými kúskami nebudú chýbať dobové hráčske i brankárske prilby, rukavice, hokejky a ďalšie časti výstroja. Výstavné vitríny doplnia textovo-obrazové bannery, ktoré návštevníkom priblížia vznik a vývin hokejového výstroja od dôb dávno minulých až po súčasnosť.

Originálnu expozíciu si budú môcť návštevníci OC Dubeň Žilina pozrieť od štvrtka 2. do piatka 31. mája 2024 v centrálnej časti obchodného centra, ale i v jeho pasáži.

600x1000.jpg Zdroj: ocduben.sk

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Manhattan Development SK, s.r.o.


Súvisiaci článok
Ako nájsť najlacnejšie medzinárodné lety online?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť