Pondelok 13. 05. 2024 09:29:53 | Meniny má Servác

Bezpečnosť detí na prvom mieste: V obci Hôrky vybudovali na frekventovanej ceste nový semafor

Obec Hôrky v okrese Žilina má v súčasnosti 1 020 obyvateľov a do miestnej základnej školy prichádza denne 324 žiakov. Deti musia prejsť cez priechod na ceste po jej veľmi frekventovanej časti. Starosta obce však na webovej stránke priniesol pozitívnu novinku.

Radka Kostánová|28. apríl 2024|16:31:32

Zdroj: obechorky.sk

Súvisiaci článok
Veľké zmeny v Žiline. Mesto plánuje revitalizáciu vnútroblokov a dostupné bývanie pre ohrozené rodiny
Čítajte viac >

Starosta obce Hôrky, Dušan Chvíľa, na oficiálnej stránke obce informoval o novinke, ktorá prispeje k väčšej bezpečnosti detí a občanov. Ku priechodu pre chodcov na veľmi frekventovanej ceste pribudol semafor.

1-3.jpg Zdroj: obechorky.sk

Veľký krok k bezpečnosti

Obec Hôrky má približne 1 020 obyvateľov a miestnu základnú školu navštevuje 324 žiakov. Návštevnosť školy je pomerne veľká, pretože Základná škola s materskou školou Hôrky slúži ako spádová škola pre okolité obce Bitarová, Brezany a Ovčiarsko.

„Denne do školy prichádza a poobede odchádza len prímestskými autobusmi a autami 200 detí z okolitých obcí a keď k tomu pridáme ešte deti priamo z Hôrok, ktoré prechádzajú týmto priechodom denne, tak celkovo ide o 324 detí, ktorým sa výrazne zvýši bezpečnosť pri prechádzaní cez cestu. Nebolo jednoduché na takto frekventovanej ceste vybudovať semafor. Projektové práce, verejné obstarávanie, ako aj realizácia zabrala veľa času a financií, podelil sa o bližšie informácie starosta obce, pre ktorého je prioritou, aby sa samospráva výrazne posúvala vpred a obyvateľom sa žilo bezpečnejšie. V dedine sa nachádzajú aj mladí ľudia, preto je pre starostu obce dôležité, aby bola inovatívna a bezpečná.

„Podľa mojich poznatkov v našom regióne v okrese Žilina sme druhá obec po obci Rosina, ktorej sa podarilo urobiť semafor pre žiakov a občanov v rámci obce,“ skonštatoval starosta obce.

Plány do budúcnosti

Dušan Chvíľa na webe obce dodal, že v budúcnosti plánujú vybudovať cyklotrasu, kanalizáciu, kde je už podané územné rozhodnutie, rekonštruovať miestne komunikácie a zvýšiť energetickú efektívnosť budovy obecného úradu jeho celkovou rekonštrukciou.


Súvisiaci článok
Vrútky sa nabíjajú na zelenú: Nové stanice pre elektromobily podporia ekologickú dopravu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť