Pondelok 29. 04. 2024 18:25:46 | Meniny má Lea

Kultúrne podujatia tento týždeň: Vyhrá u vás Slovenské Ľadové kráľovstvo alebo Silné reči?

Nový týždeň prináša vždy nové kultúrne podujatia. Poďte si pozrieť prehľad tých najlepších akcií v Žilinskom kraji počas týždňa od 15. do 21. apríla 2024.

Radka Kostánová|15. apríl 2024|16:45:45

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mestské kultúrno-športové stredisko Kysucké Nové Mesto

Súvisiaci článok
Liptovský Mikuláš vyrobil unikátnu turistickú mapu. Vyhrala v celoslovenskej súťaži
Čítajte viac >

Podujatie: Slovenské Ľadové kráľovstvo, 15.4.2024 o 17:00 hod. v Dome kultúry, Kysucké Nové Mesto

Pondelok v kultúre otvára Slovenské Ľadové Kráľovstvo. Ide o vynovené divadelné predstavenie na motív jednej z najznámejších rozprávok všetkých čias, vás vtiahne do sveta plného zábavy a hudby. Čaká na vás príbeh dvoch sestier Elzy a Anny, ktorých sesterská láska zachráni kráľovstvo. Vstupné stojí 13 eur.

Slovenské Ľadové Kráľovstvo .jpg Zdroj: Facebook/Slovenské Ľadové Kráľovstvo

Divadlo: D1 (Pracovný názov), 16.4.2024 o 19:00 hod. v Mestskom divadle Žilina

Slovenské komorné divadlo Martin tento týždeň príde do žilinského divadla s oceňovanou inscenáciou D1 (pracovný názov), ktorá patrí medzi najzaujímavejšie pôvodné divadelné diela posledných sezón na Slovensku. Inscenácia získala na festivale Nová dráma/New Drama 2021 Grand Prix a Cenu bratislavského diváka. Vstupné stojí 15 eur.

web-nahlad-d1-1536x864.jpg Zdroj: divadlozilina.eu

Podujatie: Somatický cyklus Pohyb Emócie, 17.4.2024 o 17:30 hod. v Yoga Studio, Kysucké Nové Mesto

Posiela vám telo neustále signály bolesti, cítite, že potrebujete v živote niečo zmeniť ale neviete ako, alebo len milujete pohyb a jeho potenciál? Potom je toto podujatie pre vás to pravé! Buďte pripravení objavovať a stretávať sa so svojím autentickým Ja na kurzoch jogy. Cena celého kurzu stojí 330 eur, jedno stretnutie stojí 33 eur.

Divadlo Rozhovor s členkou kultu, 18.4.2024 o 19:00 hod. v Mestskom divadle Žilina

Aj tento týždeň sa dočkáte predstavenia Rozhovor s členkou kultu. Budete vidieť a aj počuť šesť žien, unavených či znechutených systémom dnešnej spoločnosti. Tie unikajú do rozpadajúcich sa chatiek bývalého pionierskeho tábora kdesi v lese, s nádejou v učenie N., ktoré ale žiadnym učením nie je. Ocitnú sa na mieste, od ktorého očakávajú zázrak – porozumenie zmyslu svojho života. Texty balansujú na krehkej deliacej čiare klišé, skutočných obáv a hlbokých právd, ktorým sa ľudia vysmievajú, hoci by ich najradšej sami žili. Vstupné stojí 10 eur.

Podujatie: Burza táborov, 19.4.2024 o 15:00 hod. v Galérii, Martin

Rozmýšľate o tom, že by ste vaše dieťa dali do tábora? Potom príďte s vašimi ratolesťami na burzu táborov - ako denných tak aj týždenných, kde sa stretnú s animátormi, lektormi a vedúcimi táborov. Podľa organizátorov sú tábory ideálnym miestom na rozvoj zručností, stretnutie nových priateľov a objavovanie nových záujmov. Na burze táborov na vás bude čakať množstvo hier, skvelý program, kreatívne dielne, diskotéka a hlavne veľa zábavy.

STILL Create .jpg Zdroj: Facebook/STILL Creative

Podujatie: Big Bear's Backyard Ultra, 19.4.2024 o 15:00 hod. na Vodnom diele Žilina

Až kým neostane len posledný bežec! Pokiaľ sa radi hýbete, príďte na spoločné bežecké podujatie. Big Bear's Backyard Ultra je beh na okruhu dlhom 6 706 metrov. Podľa dostupných informácií sa nový okruh začina znova a znova každú hodinu až kým neostane len jeden posledný bežec, ktorý sám dobehne v hodinovom limite posledný okruh.

Podujatie: Benefičný večer - UMENIE pre DETI, 19.4.2024 o 18:00 hod. v Kultúrnom dome, Závodie

Príďte si užiť s vašimi deťmi nezabudnuteľný zážitok v Dome kultúry Závodie v Žiline! Benefičný večer - UMENIE pre DETI vám predstaví skvelý žilinský vokálny orchester Omnia. Potom sa na scénu postavia talentované deti - klavirista Andrej, MSR v latinsko-amerických tancoch Ema&Valent a skvelé tanečné skupiny MyDance a La Portella. Vstupné stojí 30 eur, deti do 12 rokov majú vstup zadarmo.

Soroptimist Žilina, Slovakia.jpg Zdroj: Facebook/Soroptimist Žilina, Slovakia

Divadlo: Anna Karenina, 19.4.2024 o 19:00 hod. v Mestskom divadle Žilina

Klasický román, moderné prevedenie. Aj taká je Anna Karenina v Mestskom divadle. Inscenácia je venovaná 30. výročiu od založenia divadla a rozhodne vás chytí za srdce. Lístok stojí 12 eur.

Festival: Skaly v meste vol. 2 - Alternative night, 19.4.2024 o 21:00 hod. v Smer Klub 77, Žilina

Pokiaľ stále váhate, na aké podujatie ísť v piatok 19. apríla, rozhodne si nenechajte ujsť toto. Príďte sa zabaviť na najväčšiu lokálnu klubovú párty. Ako informovali na sociálnej sieti, Skaly v meste sú projekt Festivalu Skaly a Smer Klubu 77, ktorí vždy prinášajú kvalitných Producentov a DJs. Vstup stojí 8 eur.

SKALY Festival .jpg Zdroj: Facebook/SKALY Festival

Podujatie: Kurz KVET 2 Transformácia strachov, 20.42024 o 17:00 hod. v Joga v dennom živote, Martin

V meste Martin sa uskutoční 2-dňový kurz KVET 2 Transformácia strachov a podvedomých programov, ktorý je druhým stupňom Školy Psychosomatiky a spirituality. Schopnosť vedieť pracovať so svojimi strachmi a nepríjemnými emóciami vám otvorí bránu do nového sveta vzťahov a príležitostí. Keďže sa jedná o pokračovací kurz, je určený absolventom predchádzajúceho stupňa (KVET 1).

Kvantové Tvorenie .jpg Zdroj: Facebook/Kvantové Tvorenie

Podujatie: Silné reči, 20.4.2024 o 19:00 hod. v Kino Moskva, Martin

Príďte na Silné Reči do mesta Martin a zažite originálnu show, ktorú budete chcieť vidieť znova a znova! Komici, ktorí vás prídu rozosmiať do Martina, sú: Jakub Gulík, Juraj "Šoko" Tabaček, Ivan Kostra, Šimon Ferstl. Vstup na show je až od 15 rokov. Vstupné stojí 17 eur.

SILNÉ REČI Stand-up comedy show .jpg Zdroj: Facebook/SILNÉ REČI Stand-up comedy show

Divadlo: Lilith, 20.4.2024 o 19:00 hod. v Mestskom divadle Žilina

V našom minulom článku sme vás informovali, že Mestské divadlo v Žiline uviedlo premiéru nového divadelného predstavenia. Lilith je mimoriadny projekt v réžii umeleckého šéfa Eduarda Kudláča, v ktorom sa cez mytologickú postavu Lilith skúma postavenie žien v spoločnosti. Odporúčame túto inscenáciu každému, kto si chce rozšíriť obzory. Vstupné stojí 12 eur.


Súvisiaci článok
Milovníci komiksov a kreslenia, zbystrite pozornosť! Sestry Jančové pozývajú na druhý ročník talentovej súťaže
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť