Štvrtok 16. 05. 2024 19:19:48 | Meniny má Svetozár

Mestská polícia v Žiline hodnotila svoju činnosť. V roku 2023 vybrala na pokutách takmer 260-tisíc eur

Príslušníci žilinskej mestskej polície vlani riešili 14 312 priestupkov, z toho počas hliadkovej činnosti zistili viac ako 11 400 priestupkov. Celkové príjmy mestskej polície za porušovanie predpisov priestupcami dosiahli v roku 2023 spolu 259 493 eur. Na aprílovom rokovaní mestského zastupiteľstva o tom v bilančnej správe informoval náčelník Mestskej polície Žilina Peter Mišejka.

TASR|29. apríl 2024|13:15:30

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mestská polícia Žilina

Súvisiaci článok
Radnici stále nedoručili petíciu voči parkovacej politike na Hájiku. Primátor Fiabáne sľubuje skorú reakciu (VIDEO)
Čítajte viac >

Viac ako dve tretiny riešených priestupkov sa týkali oblasti dopravy. Dominovali priestupky týkajúce sa odstavenia vozidiel, či už mimo vyhradených parkovacích plôch alebo na chodníkoch a verejnej zeleni. Takmer tri tisícky priestupcov nerešpektovali dopravné značenie.

Policajný náčelník poznamenal, že aj keď je v súčasnosti pozornosť mestských policajtov zameraná na kontrolu vozidiel v rámci parkovacej politiky, prioritou útvaru je naďalej ochrana zdravia a bezpečnosti obyvateľov a návštevníkov mesta. „Vlani naši príslušníci včasným zásahom zachránili päť ľudských životov. Zadržali 26 osôb z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu a ďalších 24 osôb na základe vyhláseného pátrania," uviedol Mišejka.

Doplnil, že žilinská mestská polícia zaznamenala vlani 2139 porušení nariadenia o požívaní alkoholických nápojov v meste a 171 porušení nariadenia o chove, vedení a držaní psov.


Súvisiaci článok
Bezpečnosť detí na prvom mieste: V obci Hôrky vybudovali na frekventovanej ceste nový semafor
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť