Nedeľa 28. 04. 2024 18:48:23 | Meniny má Jarmila

Milovníci kysuckej dediny sa dočkali. Svoje brány otvorí na Veľkú noc

Kysucké múzeum pozýva všetkých milovníkov Veľkej noci a tradícií od soboty 30. marca do pondelka 1. apríla do Múzea kysuckej dediny na tematickú výstavu „Veľká noc ide...“.

Radka Kostánová|28. marec 2024|13:15:09

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Múzeum kysuckej dediny a Historická lesná úvraťová železnica vo Vychylovke

Súvisiaci článok
Vo Vychylovke nakrúcali nový slovenský film. Poznáme názov a aj dátum kinopremiéry
Čítajte viac >

Ste zvedaví, kedy začne tohtoročná sezóna v Múzeu kysuckej dediny? Máme pre vás skvelú správu. Miroslava Jančulová, ktorá je vedúcou správy Múzea kysuckej dediny, informovala médiá, že skanzen otvorí svoje brány už na Veľkú noc.

Výstava o Veľkej noci

Kysucké múzeum otvorí svoje brány už v sobotu 30. marca, kedy tam návštevníci budú môcť vidieť tematickú výstavu „Veľká noc ide...“.

Ako Jančulová dodala, prehliadka múzea od soboty 30. marca do pondelka 1. apríla bude počas sviatkov obohatená o veľkonočné zvyky a tradície. Kresťanské tradície priblížia organizátori návštevníkom v kaplnke a o ľudových zvykoch sa dozvedia vo sviatočne zariadených obytných domoch.

plagát_velká_noc_ide.jpg Zdroj: kysuckemuzeum.sk

Pre rodiny s deťmi okrem vyhliadkových jázd vláčikom do programu zaradili zástupcovia aj tvorivé dielne, kde si budú môcť vytvoriť kuriatka, kohútikov či sliepočky. V ponuke nebude chýbať ani výstava Ornament, ktorá prezentuje pestrosť ornamentálnej výzdoby na Kysuciach s využitím zbierkového a dokumentačného fondu Kysuckého múzea.

Veľkonočná pátračka

Okrem tvorivých aktivít sa rodičia s deťmi môžu tešiť na Veľkonočnú pátračku. Táto veselá a rodinná hra preverí pozornosť detí. Aktivita sa bude odohrávať v areáli skanzenu, pretože práve tam sa organizátorom rozkotúľalo 5 farebných veľkonočných kraslíc. Všetci úspešní detektívi, ktorí ich pomôžu nájsť, budú v pokladni odmenení malou sladkou odmenou.


Súvisiaci článok
Nadšenci hradu Strečno sa konečne dočkajú. Toto je dátum veľkonočného znovuotvorenia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť