Štvrtok 25. 04. 2024 10:17:11 | Meniny má Marek

Policajt z Dolného Kubína zachránil ľudský život. Na miesto vážnej nehody sa dostal cestou do práce

O šťastí v nešťastí môže rozprávať osoba, ktorá sa vo štvrtok 21. marca stala účastníkom vážnej dopravnej nehody v okrese Tvrdošín. Po zrážke osobného automobilu a nákladného motorového vozidla visel život raneného človeka na vlásku. Na mieste sa však objavil príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne nadpráporčík Miloslav Havko, ktorý v tom čase cestoval do práce.

Daniel Jurčík|24. marec 2024|19:15:08

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Dráma na horách. Snoubordista pri nehode na Malej Fatre utrpel vážne poranenie hrudníka
Čítajte viac >

Počas dopravnej nehody, o ktorej sme nedávno informovali prešlo osobné motorové vozidlo v Štefanove nad Oravou do protismeru a narazilo do protiidúceho nákladného auta. Na mieste boli zranení 18-ročný vodič i jeho spolujazdec. Napriek tomu, že príčina vzniku nehody je doposiaľ predmetom vyšetrovania, na povrch vyplávali nové informácie.

Ako uvádza profil Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline na sociálnej sieti, psovod Miloslav Havko sa cestou do práce dostal k svojím kolegom zasahujúcim pri prípade a mal zabrániť vykrvácaniu ťažko zranenej osoby. „Život účastníka dopravnej nehody pomohol zachrániť svojou rýchlou rozvahou a hlavne poskytnutím predlekárskej prvej pomoci," uviedlo riaditeľstvo vo svojom príspevku. Príslušník polície teda splnil heslo „pomáhať a chrániť" do bodky, za čo mu patrí rešpekt a vďaka.


Súvisiaci článok
Opitý vodič skútra havaroval v Tepličke nad Váhom. So zraneniami putoval do nemocnice
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť