Piatok 03. 05. 2024 21:58:40 | Meniny má Galina, Timea

Liptáčky opäť bronzové. MBK Ružomberok porazil Šamorín a skončil na treťom mieste extraligy

Opäť sa im to podarilo! Basketbalistky MBK Ružomberok si po roku zopakovali zisk bronzových medailí v Niké extralige žien. Rozhodlo o tom stretnutie na pôde ŠBK Šamorín, v ktorom triumfovali napriek značne pozmenenej zostave.

Daniel Jurčík|24. apríl 2024|20:35:43

Zdroj: mbkruzomberok.sk

Súvisiaci článok
Hokejový sviatok na obzore. Do Žiliny zavíta slovenská reprezentácia aj so Slafkovským či Tatarom
Čítajte viac >

Zverenkyne Juraja Suju zopakovali zisk cenných kovov za tretie miesto. Kým v minulom roku triumfovali nad Košicami, tentokrát sa im podarilo v dvoch dueloch zdolať Šamorín. V tom prvom sa v domácej hale Koniareň zrodil výsledok 84:44. Jednoznačný priebeh sa v zápase v stredu 24. apríla nezopakoval.

Tréner Suja dal šancu hráčkam z lavičky, ktoré počas play-off nedostávali toľko príležitostí. Tomu nasvedčoval aj pomerne vyrovnaný priebeh prvej polovice zápasu so stavom 18:23. V tretej štvrtine si však Liptáčky vypracovali pohodlný 13-bodový náskok a všetko nasvedčovalo pokojnému záveru. Napriek tomu, že domáce Šamorínčanky ešte prejavili snahu, ich stíhaciu jazdu zastavila bodová šnúra Ružomberka. Bronz tak po roku smeruje do Žilinského kraja!

ŠBK Šamorín – MBK Ružomberok 49:64 (18:23)

  • Luttmerdingová 12, Ošťadalová 11, Bábiková a Vargová po 8 – Jackovecová 20, Urbanová 18, Mikovčáková 5, Havranová, Hadačová a Oravcová po 4

Súvisiaci článok
Výborný úspech boxerky Jessicy Triebeľovej na majstrovstvách Európy. Rodáčka z Oravy získa medailu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť