Sobota 27. 04. 2024 14:23:15 | Meniny má Jaroslav

Hádzanársky klub mládeže v Žiline oslávi 5. výročie. Dvere do sveta športu sú v ňom otvorené pre všetkých

Hádzanársky klub Slovan Malá Fatra – HK Žilina oslávi v utorok 9. apríla výročie svojho založenia. Za 5 rokov športovej činnosti vychoval majsterky Slovenska i mládežnícke reprezentantky. Aj vaše deti sa teraz môžu stať súčasťou klubu.

Daniel Jurčík|25. marec 2024|08:45:14

Zdroj: hadzanazilina.sk

Súvisiaci článok
Dvojnásobný zlatý úspech: Richard Turčaník triumfoval medzi kadetmi a juniori na medzinárodnej súťaži
Čítajte viac >

O úspechoch i víziách hádzanárskeho klubu sme sa porozprávali s predsedníčkou Renátou Bartkovou. Tá zaspomínala na jeho založenie a návrat obľúbeného športu do mesta. „Inšpiráciou k obnove hádzanej v Žiline bolo to, že sme chceli deťom vrátiť možnosť trénovať ju. Je to tímový, kontaktný, rýchly, dynamický, silový a koordinačne náročný šport, a teda pripraví jedinca dokonale do života," priblížila Bartková.

Majú národný titul aj reprezentantky

V ich radoch nájdete dievčatá i chlapcov od 6 rokov až po dorast. Jednotlivé tímy nastupujú v celoslovenských súťažiach a niektoré už stihli zaznamenať aj veľké úspechy. „Napriek krátkej činnosti sa naše staršie žiačky s rokmi narodenia 2008 a 2009 stali majsterkami Slovenska v ročníku 2022/23. V tejto sezóne dokázali vyhrať bez straty bodu všetky 3 turnaje Česko-slovensko-poľskej ligy a čerešničkou na torte bolo víťazstvo na medzinárodnom turnaji Praha Handball Cup," uviedla predsedníčka klubu. Dodala, že mladšie dorastenky v tejto sezóne taktiež bojujú o prvé miesto.

Zahanbiť sa však rozhodne nenechávajú ani chlapci. „Darí sa aj mladším žiakom, ktorí minulý rok získali strieborné medaily na Slovak Open Handball U12. Minulý rok na jeseň zvíťazili vo svojej krajskej súťaži a ďalej bojujú o čo najlepšie umiestnenie v súťaži Trnavského, Trenčianskeho a Žilinského kraja a tiež v Česko-slovensko-poľskej lige," pochválila chlapcov Bartková. To však nie je všetko. Klub už vychoval štyri slovenské reprezentantky v kategórii predkadetiek, pričom niekoľko ďalších dievčat je v širšom výbere a programe výchovy talentov.

MLDCI.jpeg Zdroj: hadzanazilina.sk

Šport, ktorý deti zocelí

Vízie do budúcnosti sú jasné. Vedenie má v pláne dobudovať tímy vo všetkých vekových kategóriách a postupne dostať extraligovú hádzanú do mesta. Bartková má záujem o čo najužšiu spoluprácu so Žilinskou univerzitou v Žiline aj o pritiahnutie mládeže k športu. Preto sa klub aktívne zaujíma o príchod nových detí.

„Radi privítame všetkých mladých športovcov, ktorí by si chceli hádzanú vyskúšať. Nikdy nie je neskoro, stačí chcieť! Ponúkame množstvo športových, ale aj iných zážitkov na cestách za úspechom, ale i občasnými sklamaniami, ktoré nás posúvajú ďalej," uzavrela Bartková. V prípade vášho záujmu o prihlásenie seba alebo svojich detí, neváhajte kliknúť na tento odkaz.

billboard1 (002).png Zdroj: hadzanazilina.sk

Billboard_Mu┼żsk├í_verzia_(2).png Zdroj: hadzanazilina.sk


Súvisiaci článok
Žilinskí Vlci môžu oslavovať. Po vyradení Žiaru nad Hronom putujú do semifinále
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť