Sobota 27. 04. 2024 15:27:19 | Meniny má Jaroslav

Kapsulový šatník pre mužov

Trendom posledných rokov sú kapsulové šatníky. Ide o spôsob, ako sa obliekať nadčasovo, úsporne a bez straty času pri premýšľaní, čo na seba. Princípy kapsulového šatníka platia rovnako pre mužov i ženy. Rozdiely sú len v kúskoch, ktoré je potrebné do šatníka zaradiť. Ak neviete, ako by mal podobný šatník vyzerať, odhalíme vám jeho základné pravidlá.

Inzercia |26. apríl 2024|19:00:05

Ilustračné foto. Zdroj: 10k.sk

Súvisiaci článok
Hokejové dedičstvo: Výstava v OC Dubeň Žilina oslavuje históriu národného športu
Čítajte viac >

Čo je to kapsulový šatník

Pojem kapsulový šatník vznikol v 70. rokoch minulého storočia, ale svetovo ho preslávila až v roku 1985 módna návrhárka Donna Karan. V danom roku vytvorila kolekciu s názvom 7 jednoduchých kúskov. Dnešné kapsulové šatníky neobsahujú len 7 kúskov oblečenia, ale fungujú na rovnakom princípe ako v minulosti. Základom je mať v šatníku oblečenie univerzálne, nadčasové a farebne ladiace. Podľa štýlu vášho obliekania môže ísť pokojne o športové kúsky ako sú mikiny, ale tiež o elegantné a formálne oblečenie, napríklad o košele, nohavice a saká.

Výhody kapsulového šatníka

Vďaka vzájomne dobre kombinovateľnému oblečeniu ušetríte ráno čas, ktorý by ste strávili pri premýšľaní o outfite. Univerzálnosť oblečenia v kapsulovom šatníku je zárukou, že sa v oblečení budete cítiť komfortne a sebavedomo. Potešiteľný je fakt, že ušetríte. Nebudete potrebovať kvantá oblečenia, pretože šatník nie je potrebné obmieňať. Kapsulový šatník je cestou k udržateľnosti v módnom priemysle.

Základné princípy kapsulového šatníka

Pánsky kapsulový šatník musí pozostávať z niekoľkých precízne ušitých kúskov oblečenia, ktoré sa budú dobre kombinovať. Dajte prednosť kvalite t.j. značkovému oblečeniu, ktoré dlhšie vydrží, je vyrobené z prémiových materiálov a má dobrý strih. Čo sa farieb týka, pre mužov sú ideálne farby ako čierna, biela, sivá, hnedá, modrá a prípadne olivová. Kúpte si oblečenie, ktoré je možné vrstviť, aby ste dokázali z pár kúskov spraviť niekoľko outfitov. Kapsulové šatníky majte pripravené viaceré podľa ročného obdobia. Celý šatník prispôsobte svoju štýlu, aby ste sa cítili uvoľnene a vyjadrili svoju osobnosť.

Čo by mal obsahovať kapsulový šatník pre mužov

Pri tvorbe kapsulového šatníka si dobre premyslite, čo do neho zaradíte. V šatníku by ste mali mať v priemere maximálne 30 kúskov oblečenia. Ak radi kombinujete ležérny a formálnejší štýl, odporúčame nasledujúce oblečenie:

  • basic tričko v regular strihu vyrobené z bavlny, biele alebo čierne,
  • košeľa v bielej farbe – hodí sa k saku i k športovým nohaviciam,
  • polo tričko pre vytvorenie smart casual štýlu,
  • kvalitný vlnený sveter v sivej alebo čiernej farbe s guľatým golierom,
  • mikina bez kapucne v neutrálnej farbe,
  • džínsy v strihu podľa vášho typu postavy v klasickej modrej farbe,
  • chinos nohavice alebo formálne nohavice v tmavej farbe,
  • kožená bunda, prípadne bomber bunda,
  • obuv – biele tenisky, mokasíny, chelsea čižmy,
  • kožený opasok s jednoduchou prackou,
  • hodinky v minimalistickom dizajne.

Po zostavení kapsulového šatníka sa nebojte kombinovať a meniť doplnky. Investujte do kvalitných kúskov oblečenia, ktoré vydržia. Vďaka neutrálnym farbám dokážete oblečenie vzájomne rôzne obmieňať.

Článok vznikol v spolupráci s 10k.sk.


Súvisiaci článok
11. ročník Endorfun Trail: Rajecká Lesná privíta atlétov na Chate Žiar, Para zabaví improvizovaným horským koncertom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť