Utorok 30. 04. 2024 07:11:16 | Meniny má Anastázia

Muž z Oravy prišiel o viac ako 100-tisíc eur. Polícia upozorňuje na podvody s kryptomenami

Policajti zo Žilinského kraja upozornili na podvody s kryptomenami. V uplynulých dňoch prijali oznámenie o podvodnom konaní neznámych páchateľov, ktorí pod zámienkou investovania peňazí do kryptomien pripravili poškodeného o viac ako 100 000 eur.

Radka Kostánová|17. apríl 2024|19:15:04

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Svet opustila uznávaná osobnosť slovenskej archivistiky: Zomrel úspešný profesor z Vrútok
Čítajte viac >

Krajská policajná hovorkyňa, Gabriela Kremeňová, informovala médiá o podvodoch s kryptomenami. Upozornila najmä na prípad, ktorý bol v uplynulých dňoch ohlásený na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Dolnom Kubíne.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne prijal oznámenie o podvodnom konaní neznámych páchateľov, ktorí pod zámienkou investovania peňazí do kryptomien pripravili poškodeného o viac ako 100 000 eur,“ priblížila hovorkyňa.

Muž žiadne peniaze nezískal

Podľa dostupných informácií mala poškodeného muža kontaktovať neznáma osoba s výhodnou ponukou investovania v kryptomenách, s ktorou súhlasil. Potom bol muž kontaktovaný ďalšou doposiaľ neznámou osobou, ktorá ho navigovala k nainštalovaniu aplikácie AnyDesk do jeho počítača, čím k nemu získala prístup.

Keď poškodený muž investoval finančné prostriedky, tak bol neznámou osobou informovaný o výške zisku na jeho kryptomenovom účte a o potrebe uhradiť poplatky za odblokovanie účtu.

„Poškodený muž potom zistil, že žiadne peniaze nezískal, ale naopak, z jeho účtu boli vykonané transakcie v prospech neznámych bankových účtov, čím prišiel o viac ako 100 000 eur,“ dodala Kremeňová.


Súvisiaci článok
Vážna dopravná nehoda v Tepličke nad Váhom. Chodkyňu bez reflexných prvkov previezli do nemocnice
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť