Pondelok 29. 04. 2024 19:01:37 | Meniny má Lea

Ďalšia radosť v českom Třinci. Miloš Roman z Kysúc poslal svoje mužstvo do šiesteho finále v rade

Kysučan Miloš Roman v službách HC Oceláři Třinec zaznamenal víťazný gól v siedmom semifinále českej Tipsport extraligy proti Sparte Praha. Nadviazal tak na svoj rozhodujúci zásah zo štvrťfinále. Třinec sa víťazstvom zapísal do histórie českého hokeja.

Daniel Jurčík|14. apríl 2024|13:00:51

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/HC Oceláři Třinec

Súvisiaci článok
Napätie pred finále stúpa. Vlci Žilina očakávajú plné tribúny a fantastickú atmosféru
Čítajte viac >

Slovenský hokejový útočník Miloš Roman sa stal hrdinom hokejového klubu HC Oceláři Třinec, keď posunul svoje mužstvo do finále českej Tipsport extraligy. V 122. minúte siedmeho semifinálového duelu na ľade Sparty Praha prekonal domáceho gólmana Jakuba Kovářa. Jeho presný zásah zabezpečil oceliarom šiesty postup do finále v rade a zároveň znemenal definitívny obrat semifinále zo stavu 0:3 na zápasy. Třinec sa tak stal prvým tímom v histórii českej najvyššej súťaže, ktorý dokázal v play-off otočiť sériu štyrmi výhrami v rade.

Zásah rodáka z Kysuckého Nového Mesta je o to zaujímavejší, že sa mu podobná situácia prihodila už vo štvrťfinále. V tretej tretine siedmeho stretnutia s Českými Budějovicami zaznamenal víťazný gól a posunul svoje mužstvo do najlepšej štvorky. V boji o titul sa Třinec stretne s Pardubicami. Prvý finálový duel je naplánovaný na utorok 16. apríla. Očakáva sa napínavý súboj o majstrovský pohár a Miloš Roman v ňom môže zohrať opäť významnú úlohu.


Súvisiaci článok
Veľký deň pre Liptov. O víťazstvo v štafetových pretekoch bojuje 460 športovcov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť