Sobota 27. 04. 2024 16:04:43 | Meniny má Jaroslav

Prezidentské voľby v žilinskej nemocnici. Takto bude prebiehať odovzdávanie hlasov na oddeleniach

Už počas soboty 23. marca sa na Slovensku uskutoční prvé kolo prezidentských volieb. Počas nich si národ bude vyberať budúcu hlavu štátu a tento sviatok demokracie sa bude pripomínať aj vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline. Tu sú hlavné detaily o tom, ako to celé bude prebiehať.

Michal Szentivanyi|22. marec 2024|08:00:31

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
V Liptovskom Mikuláši myslia na starších ľudí či invalidov. Voliť prezidenta budú môcť aj pri vchode
Čítajte viac >

Nemocnica o tom informuje na sociálnej sieti. Hospitalizovaní pacienti a službukonajúci zamestnanci nášho zdravotníckeho zariadenia môžu v sobotňajších prezidentských voľbách odovzdať svoj hlas totiž aj priamo v nemocnici. Hlas bude možné odovzdať v čase od 7:00 do 22:00 hodiny.

Záujemcovia o voľby, ktorí sa budú nachádzať v nemocnici, môžu voliť po splnení niektorej z troch podmienok:

  • Mať pri sebe občiansky preukaz, pričom v tomto prípade stačí, ak je osoba občanom Slovenskej republiky a má trvalý pobyt na území Slovenska v územnom obvode okrskovej volebnej komisie číslo 2️ v meste Žilina na jednej z uvedených ulíc: Bottova, Čepieľ, Dolný val, Vojtecha Spanyola, Farská ulička, Hodžova, Horný val, J. M. Geromettu, Jána Reka, Jezuitská, Jozefa Vuruma, Makovického, Mariánske námestie, Mydlárska, Na bráne, Na priekope, Námestie Andreja Hlinku, Pernikárska, Pivovarská, Predmestská 2, 2A, 2B, 3, 5, 7, 8, 11, 12, 16, 17, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 27, 29, Radničná, Republiky, Sad na Studničkách, Sirotárska, Sládkovičova a Štúrova.
  • Mať pri sebe hlasovací preukaz, ak nie ste súčasťou tohto volebného obvodu, pričom ho treba doplniť aj občianskym preukazom
  • Byť občanom Slovenskej republiky bez trvalého pobytu na území Slovenskej republiky, ktorý preukáže svoju totožnosť cestovným dokladom a čestným vyhlásením, že na tomto území nemá trvalý pobyt

O záujme voliť v nemocnici je potrebné v sobotu 23. marca ráno informovať službukonajúcu sestru príslušného oddelenia.


Súvisiaci článok
Vyhnite sa trapasu vo volebnej miestnosti. Ak vám nesedí farba pečiatky, nevolajte hneď políciu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť