Štvrtok 28. 03. 2024 06:55:50 | Meniny má Soňa

Zachránil Miro pilota vetroňa a sám pri tom zahynul? Rodina a kolegovia sú z jeho smrti zdrvení

V nedeľu večer zasiahla Slovensko smutná správa. Medzi Hliníkom nad Váhom a Kotešovou sa zrútilo malé motorové lietadlo. A v ňom, bohužiaľ, zahynul pilot. Ukázalo sa, že ním bol 64-ročný Miroslav, skúsený pilot. Spadol v čase, keď za sebou ťahal vetroň. Podľa TV Markíza takéto lety absolvoval počas celého dňa. Jedna z verzií tragickej nehody je, že zahynul po tom, ako zachránil pilota druhého lietadla pred istou smrťou. Kolegovia zo žilinského Aeroklubu sa s ním rozlúčili spomienkou na Facebooku. FOTO: Facebook Aeroklub Žilina

Michal Filek|6. jún 2023|11:00:30

Podľa reportáže, ktorú o tragickej udalosti odvysielala TV Markíza v hlavnom večernom spravodajstve, mohol Miroslav zahynúť po tom, ako sám zachránil život pilotovi vetroňa, ktorého ťahal.

Markíza uvádza, že ako o jednej z možných príčin pádu lietadla sa hovorí, že ťažné lano sa zachytilo o končiare stromov. Pilot Miroslav ho vraj odstrihol, čím zachránil život pilotovi vetroňa. Sám však pri tom zahynul.

Správu môže potvrdiť, alebo vyvrátiť, len vyšetrovanie. Polícia však pred jeho skončením nechce poskytovať žiadne informácie. Nateraz vieme len to, že vyšetrovateľ okresného riaditeľstva v Žiline už v predmetnej veci začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Všetky okolnosti tragédie sú aj predmetom vyšetrovania Leteckého a námorného vyšetrovacieho úradu Ministerstva dopravy SR.

Kolegovia z Aeroklubu Žilina sa s Miroslavom rozlúčili aj spomienkou na Facebooku a zaželali mu symbolicky Modré nebo.

„Pamätám si Mira, skvelý človek, pohoďák, veľká škoda takýchto ľudí, česť jeho pamiatke!“ napísala pod fotku Darina.

Denník Nový čas dnes priniesol spovede jeho kamarátov. Tí potvrdili, že Miro bol pilotom telom aj dušou. Svojej vášni sa venoval dlhé roky a vetrone rozlietaval pravidelne. Veľmi sa vraj už tešil na dôchodok.

Ako pilot, aj človek, bol veľmi zodpovedný a dával si pozor. Preto si nevedia vysvetliť, čo sa vlastne mohlo stať.

Miroslav bol však najmä starostlivý manžel a otec. Jeho rodina je z nešťastia absolútne zdrvená.

352193565_301121335582936_1390122784081036329_n.jpg Česť jeho pamiatke!


Súvisiaci článok
Pilot motorového lietadla, ktoré havarovalo neďaleko Bytče, žiaľ, neprežil
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť