Streda 24. 04. 2024 15:29:32 | Meniny má Juraj

Oslava na Gymnáziu v Bytči. Septimáni zvíťazili v národnom kole Európskej súťaže v štatistike a postúpili na Európu

Výrazný úspech sa podarilo dosiahnuť tímu septimy z bytčianskeho gymnázia. Vyhrali totiž A kategóriu slovenského kola Európskej súťaže v štatistike, čím si zabezpečili postup do celoeurópskeho kola. Gratulujeme! Darilo aj dievčatám z 1. B, ktoré v mladšej kategórii obsadili 4. miesto na Slovensku. FOTO: Facebook Gymnázium Bytča

Michal Filek|31. marec 2023|18:33:50

„Veľká radosť! Tím septimy nášho gymnázia zvíťazil v národnom kole Európskej súťaže v štatistike s postupom do celoeurópskeho kola. V orientácii v dátach a v ich správnej interpretácii sa stali naši žiaci v konkurencii stoviek tímov z celého Slovenska vo svojej kategórii najlepšími! Nezaostal ani náš ďalší tím. Tímu prvákov totiž len o vlások unikla bronzová priečka. Našim žiakom srdečne blahoželáme! Ďakujeme im, aj kolegyni Lenke Jandušíkovej, za krásnu reprezentáciu školy,“ uviedlo gymnázium na svojej oficiálnej stránke na sociálnej sieti.

V kategórii A (16 – 18 ročných) súťažilo 157 tímov z celého Slovenska. Tímu septimy z bytčinskeho gymnázia, v zloženi Jasmina Honzová, Jakub Kolek a Sebastián Slocík sa podarilo zvíťaziť.

V kategórii B (14 – 16 ročných) súťažilo 77 tímov. Karin Galliková a Simona Hoferová z I. B obsadili celkovo 4. miesto.

Víťazný tím septimy sa v druhom kole súťaže prezentoval prácou, ktorej hlavným cieľom bolo zhodnotiť zmeny v demografickom vývoji, trhu práce, nezamestnanosti a migrácii obyvateľstva počas trvania pandémie COVID-19 v Žilinskom kraji.

Európsku súťaž v štatistike organizuje Eurostat (štatistický úrad Európskej únie) a participujúce národné štatistické úrady EÚ so zámerom zvýšiť štatistické povedomie, gramotnosť a záujem o oficiálnu štatistiku medzi žiakmi a učiteľmi.

Prezentácie tímov, ktoré sa v národnom kole umiestnili na prvých piatich miestach v oboch vekových kategóriách si môžete pozrieť TU.


Súvisiaci článok
V bytčianskom parku osadili bustu generála Štefánika. Po 73-ročnom snažení
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť