Štvrtok 25. 04. 2024 15:12:52 | Meniny má Marek

Mladíkovi z Oščadnice namerali viac ako jeden a pol promile alkoholu

Policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 20-ročného mladíka z obce Oščadnica. Vykonaná dychová skúška u obvineného vyšla s pozitívnym výsledkom 0,75 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 1,56 promile. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|31. marec 2023|09:35:49


Súvisiaci článok
Policajti zo Žilinského kraja chytili vandala, ktorý im popísal auto
Čítajte viac >

Hovorkyňa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, Janka Zlochová, informovala médiá, že poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 20-ročného mladíka z obce Oščadnica.

Obvinený mladý muž mal podľa jej slov viesť v pondelok 27. marca v nočných hodinách po miestnej komunikácii v obci Oščadnica osobné motorové vozidlo značky Škoda Octavia. Policajnou hliadkou bol zastavený a kontrolovaný.

„Policajti vykonali následne u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,75 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 1,56 promile. Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov. Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedla Zlochová.


Súvisiaci článok
V Rajeckej Lesnej rozšírili obecný kamerový systém. Veria, že prispeje k zvýšeniu bezpečnosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť