Piatok 26. 04. 2024 08:50:34 | Meniny má Jaroslava

V Rajeckej Lesnej rozšírili obecný kamerový systém. Veria, že prispeje k zvýšeniu bezpečnosti

Obec Rajecká Lesná informovala prostredníctvom sociálnej siete Facebook svojich obyvateľov o rozšírení kamerového systému. Zástupca starostu obce, Pavol Vričan, našej redakcii v rozhovore potvrdil, že kamerový systém rozšírili z dôvodu prevencie kriminality. V poslednom období totižto v obci zaznamenali aj trestný čin vlámania a následnej krádeže v rodinnom dome v časti obce, kde kamerový systém doposiaľ nebol zavedený. Foto: Facebook / Rajecká Lesná informuje

Juliana Krčulová|31. marec 2023|08:45:02


Súvisiaci článok
Škodu po požiari garáže a rodinných domov v obci Skalité odhadli na takmer dvestotisíc eur (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Obec Rajecká Lesná prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti Facebook informovala svojich obyvateľov o aktuálnom rozšírení kamerového systému, a to o dva pohľady na hornom konci obce.

Naša redakcia sa s otázkou, či v obci Rajecká Lesná zaznamenali za posledné obdobie podozrivý pohyb neznámych osôb a práve z uvedeného dôvodu rozšírili svoj kamerový systém, obrátila na zástupcu starostu obce, Pavla Vričana:

„Kamerový systém sme rozšírili z dôvodu prevencie kriminality v obci. V poslednom období bol u nás zaznamenaný napríklad trestný čin vlámania a následnej krádeže v rodinnom dome v časti obce, kde kamerový systém nebol. Na odporúčanie polície sme prikročili k uvedenému rozšíreniu,“ priblížil našej redakcii zástupca starostu obce Rajecká Lesná, Pavol Vričan.

337880313_1888241801530771_1680135777719717937_n.jpg

Taktiež nás zaujímalo, koľko kamier sa aktuálne v obci Rajecká Lesná nachádza a na čo primárne kamerový systém slúži:

„Momentálne máme v obci dvanásť funkčných kamier s časovým archívom 30 dní. Primárnym cieľom kamerového systému je prevencia kriminality v obci a prípadná pomoc Polícii SR, pri jej objasňovaní,“ uviedol Vričan, ktorý nám na otázku, či plánuje obec Rajecká Lesná v budúcnosti ešte rozšíriť už existujúci kamerový systém o nové pohľady, odpovedal takto:

„Obec v budúcnosti plánuje ďalšie skvalitňovanie a aj rozširovanie kamerového systému. V nadväznosti na plánované budovanie optickej siete v obci na jeseň tohto roku, čo nám umožní umiestnenie nových kamier na miestach, kde to doteraz bolo technicky ťažko realizovateľné. Konkrétne v miestnej časti Trstená, ako aj v rekreačnej časti našej doliny, napríklad kamerový monitoring kontajnerov na komunálny odpad v chatovej oblasti,“ uzavrel zástupca starostu obce Rajecká Lesná, Pavol Vričan.


Súvisiaci článok
Silný vietor vyvrátil v Budatínskom parku storočný jaseň. Považské múzeum plánuje náhradnú výsadbu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť