Sobota 27. 07. 2024 17:06:54 | Meniny má Božena

Lovenie rýb po novom. Povolenia na všetky revíry sa už budú dať vybaviť aj cez SMS správu

Po úspešnom testovaní predaja hosťovacích povolení na rybolov na pstruhových revíroch Slovenského rybárskeho zväzu - Rady Žilina (Bešeňová, Palcmanská Maša) prostredníctvom SMS, spustil Slovenský rybársky zväz od začiatku júna predaj povolení formou SMS aj na všetky ostatné revíry, ktoré Slovenský rybársky zväz - Rada obhospodaruje. TASR o tom informoval tajomník Slovenského rybárskeho zväzu - Rady Bohuš Cintula.

TASR|11. jún 2024|11:02:09

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Slovenský rybársky zväz

Súvisiaci článok
Ďalšie manévre na Vodnom diele Žilina. Rybárska stráž presúvala hniezda na ďalší neres rýb (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

„Predaj cez SMS je spustený na všetky lovné revíry v obhospodarovaní Slovenského rybárskeho zväzu - Rady. Ide len o jednodňové povolenia, v prípade detí sú to týždenné povolenia na kaprové vody, keďže denné detské hosťovacie povolenia na kaprové vody neexistujú," doplnil tajomník s tým, že v prvej fáze projektu si rybári na vodných nádržiach Bešeňová a Palcmanská Maša kúpili cez SMS asi 160 povolení.

Ako dodal, týždňové hosťovacie povolenia si cez SMS nie je možné kúpiť, neumožňuje to limit. „Plánujeme ale spustiť podobný spôsob cez e-shop a platbou cez platobnú bránu," doplnil Cintula.

Po zaslaní SMS v požadovanom tvare príde SMS s kódom, ktorý si rybár zapíše do kolónky Hosťovacie povolenia na rybolov v záznamoch o úlovkoch. Zároveň je potrebné po príchode k revíru zapísať si štandardne aj dátum a číslo revíru.

V západoslovenskej oblasti je možné kúpiť si hosťovacie povolenie cez SMS na vodných nádržiach Kráľová a Sĺňava a na 12 revíroch Dunaja vrátane inundácií a priesakových kanálov.

V stredoslovenskej oblasti sa dá elektronické povolenie kúpiť na vodných nádržiach Krpeľany, Liptovská Mara, Nosice, Orava, Ružiná, Teplý Vrch, Žilina a Bešeňová a na rieku Orava.

Vo východoslovenskej oblasti je možné denné hosťovacie povolenie kúpiť na vodných nádržiach Domaša, Palcmanská Maša, Ružín a Zemplínska Šírava.


Súvisiaci článok
Aj tento rok rybárski hospodári podporili hniezdami neres pleskáča vysokého vo Vodnom diele Žilina
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť