Sobota 27. 07. 2024 12:25:43 | Meniny má Božena

Cyklistom v Turanoch uľahčia život. Po najnovšej investícii pribudol na zastávke nový vodný zdroj

Aj v meste Turany si veľmi dobre uvedomujú, čo pre životné prostredie, ľudské zdravie a okolie znamená revitalizácia cyklistickej infraštruktúry. Táto obľúbená aktivita bude v meste ešte obľúbenejšia, pretože na jednej z jej zastávok pribudol zlepšovák.

Michal Szentivanyi|25. máj 2024|15:45:53

Zdroj: turany.sk

Súvisiaci článok
Obľúbené bicykle sú späť: Krásno nad Kysucou otvára bikesharingové stanice
Čítajte viac >

O zlepšení cyklistickej infraštruktúry na webe mesta Turany informoval prednosta mestského úradu Peter Kračmer. Turany totiž pokračujú v budovaní a zlepšovaní cyklistickej infraštruktúry.

Nový vodný zdroj na cyklozastávke v Černíku

V rámci projektu Revitalizácia cyklistickej infraštruktúry v meste Turany tak získali dotáciu z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Turiec vo výške 2 000 eur.

„Cieľom projektu bolo vybudovať vodný zdroj na cyklozastávke v Černíku. Ide o stojan so samozatváracím ventilom. Po jeho stlačení tečie vopred nastavené množstvo vody a následne sa zastaví, tak aby sa predchádzalo plytvaniu vody. Vodný zdroj poslúži nielen cyklistom, ale aj okoloidúcim, ktorí sa počas letnej sezóny budú môcť občerstviť a osviežiť pitnou vodou," vysvetlil Kračmer.

sadasdasd.jpg Zdroj: turany.sk

Stojan pokrstili

Vo štvrtok 23. mája 2024 mohli tento stojan na vodu oficiálne otvoriť a pokrstiť ho pitnou vodou. Na otvorení sa zúčastnili zástupcovia Oblastnej organizácie cestovného ruchu Turiec: Ing. Dalibor Steindl, MBA, predseda predstavenstva a Bc. Martin Gloser, výkonný riaditeľ. Taktiež aj zástupcovia mesta Turany: Ing. Dušan Novysedlák, primátor, Mgr. Dušan Kričko, zástupca primátora, Ing. Anastázia Mičková, predsedníčka Komisie cestovného ruchu, obchodu a služieb pri Mestskom zastupiteľstve Turany a členovia tejto komisie.


Súvisiaci článok
Žilina sa teší z úspechu bikesharingu: V nadchádzajúcej sezóne plánuje ďalšie nové bicykle aj stanovištia (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť