Sobota 27. 07. 2024 07:26:34 | Meniny má Božena

Odličujete si večer tvár? Pozor na týchto 7 chýb, škodia pleti

Milujete make-up, no neznášate si ho odličovať? Bohužiaľ, to je realita mnohých žien. Avšak, správne odlíčený make-up hovorí o zdraví pokožky a pleti.

Radka Kostánová|25. máj 2024|08:45:48

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Ovsené vločky: Ozajstný zázrak na tanieri?
Čítajte viac >

Ak sa aj vy odličujete na pravidelnej báze a väčšinou denne, pozor by ste si mali dať na týchto 7 chýb. Pokiaľ ich robíte, škodíte pleti, čo môže neskôr prerásť do väčších a zdĺhavejších problémov.

Odličujete sa rýchlo a nedôsledne

Prvou a najčastejšou chybou pri odličovaní je rýchlosť a zhon. Problematike sa odborne venovali na portáli Real simple. Keď sa odličujete v rýchlosti a ponáhľate sa, preskakujete dôležité kroky, na ktoré by ste nemali zabúdať. Z toho dôvodu sa vám môže zhoršiť akné.

Zabúdate na hydratovanie pleti

Po odlíčení by mala nasledovať hydratácia pleti. Pokiaľ nie, vaša pokožka bude drsná a suchá. Nočné krémy na hydratovanie by mali obsahovať najmä retinol, vitamín E, kyselinu hyalurónovú, kyselinu mliečnu a ceramidy.

Neodličujete sa každý deň

Medzi veľkú chybu patrí aj neodličovanie sa každý deň. Opäť vám hrozí, že sa na pleti objavia čierne bodky, akné, výrazné vrásky alebo nebodaj príznaky dehydratácie a suchosti.

front-view-lady-holding-open-container-cream.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Nesprávny typ odličovača

Ďalšou chybou je používanie zlého typu odličovača. Ten, ktorý nie je vhodný pre vašu pleť, vám skôr uškodí, než pomôže. Taktiež by ste sa mali vyhnúť odličovaniu pomocou vlhčených obrúskov. Ako krátkodobé riešenie je to v poriadku, ale nie na dennej báze.

Príliš drhnete tvár

Pokožka na tvári je oveľa jemnejšia ako pokožka vášho tela. To znamená, že pleť by ste nemali drhnúť, ale používať jemné prostriedky. Čistenie pleti uterákom alebo silným trením rúk je škodlivé a úplne zbytočné.

Nesprávna teplota vody

Hoci môže byť teplá voda príjemná, používanie horúcej vody kdekoľvek na pokožke môže spôsobiť veľa škody, najmä na tvári a v blízkosti citlivých oblastí. Najlepšia teplota vody pre odlíčenie je vlažná alebo studená.

Zabúdate na okolie pleti

Väčšina dám vie, že make-up sa musí nanášať aj na okolie tváre a krku. Bohužiaľ, jednou z posledných chýb pri odličovaní je, že na tieto miesta neskôr žena zabudne. Upchávajú sa tým póry, objavujú čierne bodky alebo akné.


Súvisiaci článok
Vitamín A: Odkryte tajomstvo mladistvej pokožky a dlhovekosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť