Sobota 27. 07. 2024 00:50:30 | Meniny má Božena

Obžalovaný 46-ročný muž sa priznal k vražde kamaráta, trest zatiaľ nepozná

Po siedmich mesiacoch od zadržania políciou sa v utorok 21. mája pred sudcu Okresného súdu Žilina postavil 46-ročný Libor Š., ktorý je obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Podľa obžaloby mal v októbri minulého roka 13 bodnoreznými ranami pripraviť o život svojho kamaráta Eduarda. Na hlavnom pojednávaní sa k skutku priznal, ale svoj trest zatiaľ nepozná.

TASR|21. máj 2024|14:31:29

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Po brutálnej vražde v Žiline sa snažil zahladiť stopy. Obvinený ide do väzby a hrozí mu 25 rokov za mrežami
Čítajte viac >

Tragédia sa odohrala 13. októbra 2023 na parkovisku pred bytovým domom na Gabajovej ulici v Žiline, kde 64-ročný Eduard býval. Predchádzala jej hádka medzi obomi kamarátmi, pravdepodobne pre nesplatenú finančnú pôžičku. Podľa prokurátorky obžalovaný zaútočil na Eduarda nožom, ktorý si vzal spod sedadla v zaparkovanej dodávke. Najprv ho bodol do krku a po tom, čo Eduard spadol na zem, ho ďalej bodal do krku a hlavy. Smrteľné následky malo prerušenie krčnej tepny.

Libor Š. po prečítaní obžaloby urobil vyhlásenie, v ktorom priznal vinu. „Cítim sa vinný a je mi ľúto, čo sa stalo v ten večer. Sám si neviem vysvetliť, ako sa to mohlo stať, a je mi veľmi ľúto, že sa to dotklo hlavne jeho rodiny. Budem to ľutovať do konca života," vyhlásil obžalovaný. Krátko na to sudca oznámil, že súd bude zabezpečovať už len dôkazy súvisiace s výrokom o treste, ochranných opatreniach a náhrade škody.

Vzhľadom na to, že zavraždený Eduard bol pre svoj vyšší vek považovaný za chránenú osobu, hrozí obžalovanému za obzvlášť závažný zločin vraždy trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov. Zároveň trojica detí poškodeného od neho požaduje popri preplatení nákladov za pohreb aj nemajetkovú ujmu vo výške 100 000 eur pre každého pozostalého.

Sudca pojednávanie odročil na 25. jún, keď budú zadokumentované aktuálne správy o povesti obžalovaného z miesta trvalého pobytu a takisto zo žilinskej väznice. Odznieť by mali záverečné reči a po nich sa očakáva aj konečný verdikt.


Súvisiaci článok
Na žilinskom sídlisku Hliny sa v piatok trinásteho odohral brutálny útok. Telo 64-ročného muža bolo nájdené bez známok života
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť