Štvrtok 02. 05. 2024 16:51:30 | Meniny má Žigmund

Talentovaní gastronómovia z Martina: Žiaci uspeli na medzinárodnej súťaži v Poľsku

Šikovní žiaci Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine sa už po štvrtýkrát zúčastnili medzinárodnej gastronomickej súťaže v Poľsku. Nedali sa zahanbiť a ukázali svoj talent.

Radka Kostánová|19. apríl 2024|17:00:37

Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Súvisiaci článok
Absolvent školy v Ružomberku uspel aj za hranicami. Získal originálne ocenenie
Čítajte viac >

Eva Lacová, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja, na sociálnej sieti informovala o úspechu žiakov Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine. Tí sa už po štvrtýkrát zúčastnili medzinárodnej gastronomickej súťaže XXV Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych v Krakowe.

Žiaci uspeli na medzinárodnej úrovni

Najväčší úspech mali žiaci v kategórii čašník, servírka. V tejto oblasti reprezentovali svoju školu žiačky 3. ročníka odboru čašník, servírka Kristína Ondríková a Nicol Mriglodová. Ich výkon priniesol skvelé 1. miesto.

„V kategórii barman nás reprezentoval Martin Zelienka, žiak 4. ročníka odboru hotelová akadémia, ktorý v silnej konkurencii obsadil medzi zahraničnými účastníkmi krásne 2. miesto, doplnila Lacová.

V ďalšej kategórii cukrár reprezentovala školu žiačka 2. ročníka odboru cukrár Lea Špirková a v kategórii kuchár Martina Ďurmanová, žiačka 4. ročníka odboru hotelová akadémia. Dievčatá získali čestné uznanie za účasť a medzi zahraničnými súťažiacimi získali 4. miesto.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Študenti zo Žiliny opäť predviedli, že remeslo má zlaté dno. Zožali úspech na populárnej súťaži
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť