Piatok 17. 05. 2024 04:54:09 | Meniny má Gizela, Aneta

Nezodpovedný vodič na Kysuciach. S alkoholom v krvi si veselo sadol za volant, prišlo obvinenie

Polícia mala pri Kysuckom Novom Meste opäť plné ruky práce. Tentokrát išlo o nezodpovedného vodiča zo zahraničia, ktorý si neváhal sadnúť za volant, aj keď predtým požil alkohol. Jeho konanie ho vyšlo draho a momentálne čelí závažnému obvineniu.

Michal Szentivanyi|2. máj 2024|11:00:01

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, freepik.com a Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Poriadne podgurážený vodič na Orave nezvládol riadenie. Po tvrdom náraze smeroval do nemocnice
Čítajte viac >

O prípade informovala cez tlačovú správu hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. „Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 36-ročný vodič z Ukrajiny. Obvinený muž v stredu 1. mája v poobedných hodinách viedol po ceste I/11 v obci Radoľa, okres Kysucké Nové Mesto nákladné motorové vozidlo značky Mitsubishi," uviedla prípad Kremeňová.

foto 1.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Nafúkal viac ako tri promile

Následne bol tento muž policajnou hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru Kysucké Nové Mesto zastavený. Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,52 miligramu na liter, čo je v prepočte 3,17 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. „Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a bol eskortovaný na príslušné policajné oddelenie za účelom vykonania ďalších procesných úkonov. Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet návrhu na podanie obžaloby," spresnila Kremeňová.

V uvedenom prípade hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov, keďže pri výkone jeho zamestnania je vplyv návykovej látky obzvlášť nebezpečný.


Súvisiaci článok
Dopravná nehoda mladých ľudí na Kysuciach. Na mieste zasahovali hasiči, dve osoby skončili so zranením
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť