Štvrtok 16. 05. 2024 21:48:14 | Meniny má Svetozár

Odborné vzdelávanie v Žiline je veľmi kvalitné. Žiaci z elektrotechnickej školy získali toto ocenenie

V marci 2024 sa uskutočnilo národné kolo súťaže Strieborný piest 2024. Cieľom tejto súťaže bola podpora výučby priemyselnej automatizácie a motivácia študentov k ďalšiemu vzdelávaniu aj nad rámec školských osnov. Stredná odborná škola elektrotechnická v Žiline ukázala svoj veľký talent.

Radka Kostánová|2. máj 2024|14:44:52

Zdroj: mojastredna.sk

Súvisiaci článok
Študentom z Kysuckého Nového Mesta sa opäť darilo! Získali prvé miesto na významnej súťaži
Čítajte viac >

V marci tohto roka sa uskutočnilo národné kolo súťaže Strieborný piest 2024. Zastúpenie mal aj Žilinský kraj. Informovali o tom jeho zástupcovia na webovej stránke mojastredna.sk.

Už druhý ročník súťaže Strieborný piest 2024 bol súčasťou „Mezinárodní souteže pro studenty strědních škol Stříbrní píst SMC“. Hlavným cieľom bola podpora výučby priemyselnej automatizácie, motivovať žiakov k ďalšiemu vzdelávaniu aj nad rámec školských osnov a dať im možnosť porovnať svoje vedomosti a skúsenosti v konkurencii stredných škôl.

Žiaci zo Žiliny medzi najlepšími

Slovenské kolo súťaže sa podľa dostupných informácií konalo vo vzdelávacom stredisku KIA Motors v Gbeľanoch pod záštitou Štátneho inštitútu odborného vzdelávania. Stredná odborná škola elektrotechnická v Žiline mala v tejto súťaži svoje zastúpenie a jej súťažný tím sa umiestnil na 4. mieste.

„Výsledok nás mimoriadne teší a motivuje, nakoľko predstavuje najlepší dosiahnutý výsledok zo škôl, ktoré na tejto súťaži reprezentovali odborné vzdelávanie v Žilinskom samosprávnom kraji, a ktorý zároveň umiestnil Strednú odbornú školu elektrotechnickú v Žiline, ako jedinú zo ŽSK, do TOP 25 škôl, ktoré sa venujú príprave absolventov v oblasti priemyselnej automatizácie na Slovensku a v Českej republike," dodali zástupcovia kraja.

Gratulujeme!

1-6-1024x573.jpg Zdroj: mojastredna.sk


Súvisiaci článok
Porota rozhodla, najautentickejší agro pár pochádza z Liptova. Obľúbenú súťaž ovládla táto stredná škola
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť