Sobota 27. 04. 2024 13:15:10 | Meniny má Jaroslav

Spolupráca Žilinskej univerzity v Žiline a Národnej diaľničnej spoločnosti prinesie inovácie v dopravnom inžinierstve

Nové iniciatívy v rámci rozšírenia spolupráce medzi Žilinskou univerzitou v Žiline a Národnou diaľničnou spoločnosťou zahŕňajú audity projektov, využitie nových technológií, analýzy a štúdie, ako aj odborné vzdelávanie študentov. Rektor UNIZA, prof. Ing. Ján Čelko, CSc., nám poskytol prehľad o plánovaných aktivitách a avizoval podrobnejšiu rámcovú zmluvu, ktorá má nahradiť súčasné memorandum.

Juliana Krčulová|25. marec 2024|17:01:23

Zdroj: Facebook/Žilinská univerzita v Žiline

Súvisiaci článok
Žilinská univerzita v Žiline a Národná diaľničná spoločnosť sa zaviazali k rozšíreniu spolupráce
Čítajte viac >

UNIZA a NDS: Spolupráca smerujúca k inováciám v doprave

Žilinská univerzita v Žiline a Národná diaľničná spoločnosť oznámili rozšírenie spolupráce. Nové aktivity podľa dostupných informácií zahŕňajú prípravu, realizáciu, údržbu diaľnic a rýchlostných ciest, ako aj odborné vzdelávanie študentov a absolventov v oblasti dopravy, čo prispeje k synergii medzi akademickým a priemyselným sektorom.

Našu redakciu zaujímalo, aké konkrétne nové aktivity v oblasti prípravy, realizácie a údržby diaľnic plánuje NDS realizovať v spolupráci s UNIZA a ako bude vyzerať aktívny príspevok NDS k odbornému vzdelávaniu študentov a absolventov UNIZA, prípadne aké benefity to pre študentov prinesie. Na naše otázky odpovedal prof. Ing. Ján Čelko, CSc., rektor UNIZA.

„Na spoločnom stretnutí sme hovorili o rozšírení memoranda, ktoré máme podpísané. Ponúkli sme viacero možností na rozšírenie spolupráce – oblasť auditu projektov, nových technológií, analýz a štúdií. NDS poskytne výberové prednášky, exkurzie pre študentov a témy záverečných prác. Okrem toho bude NDS súčinná pri projektových aktivitách UNIZA, hlavne v oblasti podpory analýz a dátového spracovania,“ spresnil pre našu redakciu rektor UNIZA, Ján Čelko.

Viac detailov o synergickom vzťahu, ktorý sa očakáva medzi akademickým a priemyselným sektorom v doprave v dôsledku tejto spolupráce, ako aj to, ako bude táto rozšírená spolupráca ovplyvňovať budúce výskumné a vývojové projekty na UNIZA v oblasti dopravného inžinierstva, nám zatiaľ neprezradil. „Memorandum bude rozšírené na rámcovú zmluvu, ktorú avizoval generálny riaditeľ NDS a tá bude podrobnejšia ako toto memorandum. Následne radi zodpovieme aj na detailnejšie otázky,“ uzavrel.

432779580_933552712112477_5717679944955520462_n.jpg Zdroj: Facebook/Žilinská univerzita v Žiline


Súvisiaci článok
V meste Čadca odstraňujú porast okolo Kysuce. Vznikne pri rieke nová oddychová zóna?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť