Sobota 27. 04. 2024 13:39:12 | Meniny má Jaroslav

Už čoskoro sa uskutočnia voľby prezidenta. V rámci mesta Žilina bude 79 volebných okrskov

Prvé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční už v sobotu 23. marca. Volebné miestnosti sa na celom území krajiny otvoria o 7:00 hodine ráno a zatvoria sa o 22:00 hodine. Mesto Žilina varuje, aby si voliči vybavenie hlasovacieho preukazu nenechávali na poslednú chvíľu.

Radka Kostánová|21. marec 2024|16:45:26

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Vyhnite sa trapasu vo volebnej miestnosti. Ak vám nesedí farba pečiatky, nevolajte hneď políciu
Čítajte viac >

Zuzana Ondrášová, z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina, informovala médiá, že už v sobotu 23. marca sa na Slovensku uskutoční prvé kolo volieb hlavy štátu. V rámci Žiliny bude zriadených až 79 volebných okrskov.

Voliči nájdu zoznam na stránke mesta

Zoznam okrskov spolu s adresou nájdu voliči na webovej stránke mesta. Ondrášová však dodala, že pokiaľ volič nebude môcť hlasovať vo volebnom okrsku v mieste svojho trvalého bydliska, ešte stále môže požiadať osobne o vydanie hlasovacieho preukazu. Ten mu umožní odvoliť kdekoľvek na Slovensku. Posledný možný termín na jeho vybavenie je v piatok 22. marca. Žilinská samospráva varuje občanov, ktorí majú v pláne za týmto účelom navštíviť klientske centrum, aby tak urobili v dostatočnom časovom predstihu.

„Vydať hlasovací preukaz je možné najneskôr do 14:00 hodiny. Po skúsenostiach z minulosti však upozorňujeme občanov, že v prípade zvýšeného záujmu a malého časového priestoru im pracovníci nemusia preukaz stihnúť vydať ani vtedy, ak sa na miesto dostavia niekoľko minút pred ukončením vydávania. Preto dôrazne apelujeme na voličov, aby si návštevu mestského úradu nenechávali na poslednú chvíľu a vybavili si svoj hlasovací preukaz bez zbytočnému stresu,“ upozornila vedúca organizačného oddelenia Mestského úradu v Žiline, Katarína Tomášová.


Súvisiaci článok
Oslávte svetový deň ústneho zdravia v OC Mirage Žilina! Dentálne hygieničky vás naučia, ako sa starať o váš úsmev
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť