Štvrtok 28. 03. 2024 07:08:42 | Meniny má Soňa

Úvod Vlci zaspali. Potrebujú emóciu hodnú semifinále. Príďte ich dnes povzbudiť na štadión!

Nebol to taký jednoduchý zápas, ako možno mnohí predpokladali. Vlci v prvom zápase semifinále play-off proti Žiaru nad Hronom, na domácom klzisku, až trikrát otáčali nepriaznivý stav. Nakoniec ale vyhrali presvedčivo 6:3. Je to zrejme otázka rozohranosti, keď Žilinčania na svojho súpera týždeň čakali. A navyše čakali niekoho iného. Dnes to bude úplne iný zápas, ako včera. FOTO: Vlci Žilina

Michal Filek|31. marec 2023|11:58:34

„Vedeli sme, že súper príde nabudený po výhre v predchádzajúcej sérii. Očakávali sme, že na nás v prvej tretine vybehnú. Myslím, že sme to zachytili a odohrali dobrú tretinu. Súperovi vyšli presilovky, my musíme pokračovať v tvrdej práci a dávať si na podobné veci pozor. Tretia tretina bola našou najlepšou," zhodnotil prvé semifinále tréner Vlkov Jarrod Skalde.

Jeho náprotivok, tréner Indiánov Ján Šimko hovoril o kolapse svojho družstva v tretej tretine. Postavili vraj ním Žilinu do výsledkového komfortu.

„Potom nám už prestali fungovať princípy, na ktorých sme mali postavený dnešný zápas. O tomto sa potrebujeme interne porozprávať, ale, samozrejme, sú to aspekty, ktoré patria k hokeju a potrebujeme sa s nimi do zajtra vysporiadať."

Úvod zo strany Vlkov naozaj nebol dobrý. Nečakane nie dobrý! Na to si budú musieť dať bacha. Aj teraz, ale najmä vo finále. Hlavný náčelník Indiánov Šimko navyše povedal, že ho Vlci ničím neprekvapili.

Problém v úvode priznal aj obranca žlto-zelených Michal Novák.

„Začali sme ustráchane. Necítil som celkom náboj semifinále, takže starší hráči sme to museli trošku pozdvihnúť v kabíne, nabudiť sa. Trochu mi tam chýbali emócie. Po druhej tretine som z nás bol nemilo prekvapení, ale stále som veril, že tú silu máme a že sme schopní otočiť nepriaznivý stav. Tak, ako keď sme prehrávali v Topoľčanoch, ale zapli sme a dali sme päť gólov. Takže toto som čakal aj dnes, nejaký motivačný prvok, že dáme gól a preklopí sa to na našu stranu.“

OK, je to 1:0. To je dobrá východisková pozícia pred dnešným 2. zápasom semifinále, ktorý sa pod Dubňom začne o 17.30. Tak Vlci, do toho!

339090056_3329220130722382_2287756034317918258_n.jpg


Súvisiaci článok
Facka Vlkov v Topoľčanoch musí byť na niečo dobrá
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť