Piatok 19. 04. 2024 09:40:43 | Meniny má Jela

Novú okružnú križovatku v Liptovskom Hrádku začnú stavať na budúci týždeň

Výstavbu novej okružnej križovatky pod Skalkou v Liptovskom Hrádku spustia najbližší pondelok (3. 4.). Mesto o tom informovalo na svojom webe s tým, že predpokladaná doba výstavby je päť mesiacov. FOTO: Mesto Liptovský Hrádok

TASR|30. marec 2023|09:53:00


Súvisiaci článok
Novú okružnú križovatku v Liptovskom Hrádku by mali začať stavať na jar
Čítajte viac >

„V pondelok ráno začnú s rozmiestňovaním dočasného dopravného značenia. Rýchlosť bude obmedzená na 30 kilometrov za hodinu. Dopoludnia začnú s frézovaním asfaltovej vrstvy, následne budú realizovať prekládky inžinierskych sietí, ktoré sú umiestnené v telese ciest," priblížilo mesto.

Výstavba novej okružnej križovatky pod Skalkou mešká oproti pôvodným plánom už niekoľko mesiacov. Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) musel hľadať nového zhotoviteľa po tom, ako musel ukončiť zmluvu s tým pôvodným. Dôvodom bola kondícia firmy aj nárast cien. Nový zhotoviteľ má križovatku postaviť takmer za pol milióna eur.

Lokalitu, kde dôjde k výstavbe, považuje vedenie mesta Liptovský Hrádok za dôležitý dopravný uzol. Stretáva sa tam päť ciest. Tri z nich sú v správe ŽSK, dve mestské. Plánovaná okružná križovatka podľa radnice pomôže významne zvýšiť bezpečnosť dopravy v meste.


Súvisiaci článok
Výstavbu okružnej križovatky v Liptovskom Hrádku spustia v týchto dňoch
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť