Piatok 19. 04. 2024 17:22:09 | Meniny má Jela

Mestská polícia Žilina počas piatkových a sobotňajších nocí posilňuje svoje hliadky v uliciach. Nad dobrovoľníkmi z radov obyvateľov zatiaľ neuvažuje

Bratislavská samospráva v uplynulých dňoch avizovala, že na bezpečnosť v uliciach hlavného mesta bude aj tento rok počas piatkových a sobotných nocí dohliadať dobrovoľnícka Nočná pomoc. Hovorkyne mesta Žilina sme sa opýtali, či plánuje mesto posilniť počas vybraných nocí, kedy vídame v uliciach mesta zvýšené množstvo najmä mladých ľudí, bezpečnosť v uliciach formou dobrovoľníkov. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|31. marec 2023|19:01:57


Súvisiaci článok
17-ročný chalan spôsobil dopravnú nehodu a nafúkal viac ako 1 promile
Čítajte viac >

Bratislavská samospráva v uplynulých dňoch avizovala, že na bezpečnosť v uliciach hlavného mesta bude aj tento rok počas piatkových a sobotných nocí dohliadať dobrovoľnícka Nočná pomoc, ktorá svojou činnosťou posilňuje prácu mestskej a štátnej polície alebo záchrannej služby.

Obdobné dobrovoľnícke koncepty je možné vidieť aj v zahraničí, ako napríklad Street Angels, Night Owls, Night Safe, Community Patrol alebo Guardians.

Hovorkyne mesta Žilina, Barbory Zigovej, sme sa opýtali, či plánuje mesto Žilina posilniť počas piatkových a sobotňajších nocí, kedy vídame v uliciach mesta zvýšené množstvo najmä mladých ľudí, bezpečnosť v uliciach formou dobrovoľníkov z “Nočnej pomoci“:

„Napriek tomu, že vnímame zvýšené riziko konfliktných situácií počas piatkovej a sobotňajšej noci, zatiaľ neplánujeme využívať služby dobrovoľníkov. Zvládanie situácie je v kompetencii Mestskej polície v Žiline, ktorá počas piatkových a sobotňajších nocí posilňuje svoje hliadky v uliciach,“ uviedla našej redakcii hovorkyňa mesta Žilina.


Súvisiaci článok
24-ročná žena po hádke bodla svojho druha kuchynským nožom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť