Štvrtok 18. 04. 2024 03:13:40 | Meniny má Valér

Talent Žilinského kraja: Guliarka Simona Smolková (FOTO + VIDEO)

Predstavujeme vám talentovanú atlétku z Dolného Kubína, pätnásťročnú Simonu Smolkovú. Simona sa venuje hodom a vrhom v klube TJ Orava Dolný Kubín a aktuálne navštevuje deviaty ročník na Cirkevnej spojenej škole v Dolnom Kubíne. O tom, ako sa nadaná Simona dostala k atletike, nám porozprávala v našom rozhovore. Foto a video: redakcia SP 21

Juliana Krčulová|19. marec 2022|09:30:36

„Venujem sa hodom a vrhom už rok, pričom s klubom chodíme sa rôzne preteky. Napríklad v septembri minulého roku sme boli na Majstrovstvách Slovenska, kde som sa umiestnila ako tretia v hode kladivom a tretia vo vrhu guľou,“ opísala svoje minuloročné úspechy talentovaná Simona.

Počas nášho rozhovoru (v utorok 15. marca 2022) trénovali dolnokubínski atléti vonku po prvý raz v tomto roku. „Trénujeme či už vonku, dnes je to teda po prvýkrát v tomto roku, keďže bolo veľmi studené počasie, a taktiež trénujeme aj v telocvični techniku a máme aj posilňovňu,“ opísala tréningový harmonogram dolnokubínskych atlétov pätnásťročná Simona.

„Dnes sme so Simonkou po roku trénovania tak ďaleko, že začína atakovať 42 až 43 metrov a myslím si, že v kategórii dorastu, spolu aj so svojimi kolegyňami, nebudú mať tohto roku na Slovensku súperky,“ opísal rozvoj mladej športovkyne jej tréner a predseda TJ Orava Dolný Kubín, Jaroslav Lupák.

O súťažiach, ktoré už Simona stihla absolvovať v tomto roku, a o svojich ďalších životných plánoch nám porozprávala v našom rozhovore.

Simona (vľavo v modrom) so svojím trénerom Jaroslavom Lupákom (vpravo v bordovom)

Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Akordeónista Filip Holtan
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť