Utorok 22. 10. 2024 08:29:48 | Meniny má Sergej

Tragická zrážka áut neďaleko Oščadnice. 52-ročný vodič utrpel fatálne zranenia (AKTUALIZOVANÉ)

Vážna dopravná nehoda na ceste číslo I/11, neďaleko obce Oščadnica, spomalila dopravu na Kysuciach. V utorok 9. júla popoludní sa tu zrazilo osobné auto s nákladným vozidlom, čo spôsobilo výrazné obmedzenia v premávke. Polícia neskôr spresnila, že nehoda má jednu obeť. Je ňou 52-ročný muž.

Monika Bieliková|9. júl 2024|14:20:00

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Bezpečnostné zložky zasahujú pri Ružomberku. Vážna nehoda nákladného auta, hlásia zranených
Čítajte viac >

Polícia najskôr informovala o nehode na sociálnej sieti.

Aktualizované - 9. júla o 15:36 hodine

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková v popoludňajších hodinách potvrdila, že pri nehode zahynul 52-ročný vodič. „V utorok 9. júla v poobedných hodinách došlo na ceste číslo I/11A za tunelom Horelica v smere od Čadce k vážnej dopravnej nehode. Vodič osobného motorového vozidla značky Mitsubishi viedol vozidlo v smere zo Žiliny na Čadcu. Z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k stretu s nákladným motorovým vozidlom. 52-ročný vodič osobného vozidla utrpel zranenia, ktorým žiaľ na mieste podľahol," spresnila Šefčíková.

Alkohol vodiča nákladného motorového vozidla vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohého muža bude vykonaná pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Úsek cesty za tunelom Horelica bol potom prejazdný iba v jednom jazdnom pruhu v smere zo Žiliny do Čadce. Premávka v opačnom smere, teda z Čadce do Žiliny, bola odklonená na náhradnú trasu cez mesto Čadca a Krásno nad Kysucou.

Polícia vyzvala vodičov, aby sa pripravili na možné zdržania a prispôsobili svoju cestu aktuálnym podmienkam. Polícia a hasiči pracujú na tom, aby bola premávka obnovená čo najskôr a bezpečne.


Súvisiaci článok
Vodiči budú potrebovať rannú dávku trpezlivosti. Policajti upozornili na obmedzenie cesty pod Strečnom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť