Streda 23. 10. 2024 10:11:30 | Meniny má Alojzia

Výnimočný nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. V Martine sa konal 6. ročník Martinskej 3D live surgery

V piatok 7. júna sa konal už 6. ročník tradičnej Martinskej 3D live surgery. Ide o výnimočné podujatie nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. O udalosti informovali zástupcovia nemocnice na webovej stránke.

Radka Kostánová|12. jún 2024|16:00:01

Zdroj: unm.sk

Súvisiaci článok
Zamilovaný máj v žilinskej pôrodnici: Narodilo sa viac ako 100 bábätiek
Čítajte viac >

Šiesty ročník plný výnimočných momentov

Zástupcovia Univerzitnej nemocnice Martin na oficiálnom webe informovali o skvelej správe. V piatok 7. júna sa uskutočnil už 6. ročník Martinskej 3D live surgery. Vďaka tomu mohli odborníci z oblasti oftalmológie počas dňa sledovať 13 operácií, ktoré sa prenášali naživo z operačnej sály Očnej kliniky do Auly Magna Jesseniovej lekárskej fakulty v 3D rozlíšení.

Podľa ich slov je podujatie naozaj výnimočné nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Ukázali sa na ňom nové metódy, ale aj nové typy vnútroočných šošoviek.

„Súčasťou odborného programu boli aj diskusie k jednotlivým operáciám. Okrem odborníkov zo Slovenska prišli aj hostia z Českej republiky,“ informoval počas podujatia hlavný organizátor, prednosta Očnej kliniky MUDr. Peter Žiak, PhD.

Počas piatka 7. júna odborníci operovali rôzne typy sivého zákalu, ktoré patria medzi najčastejšie operácie na očných klinikách. Avšak, objavili sa aj iné typy operácií, ako napríklad glaukómu špeciálnym typom lasera alebo pars plana vitrektómie, vnútroočné operácie priamo na sietnici a sklovci oka.

„Odozva na program podujatia je od našich kolegov vždy veľmi dobrá, aj preto sme ho pripravili už po šiesty raz. Poďakovanie patrí Jesseniovej lekárskej fakulte a pracovníkom audiovizuálneho centra. Vďaka technickému zázemiu sme schopní operácie prenášať v tak vysokej kvalite, ktorá je výnimočná aj v celosvetovom meradle,“ uzavrel prednosta Očnej kliniky MUDr. Peter Žiak, PhD.

Gratulujeme!

live-surgery11.jpg Zdroj: unm.sk


Súvisiaci článok
Tvorba kolagénu sa po 25. roku znižuje: Treba ho začať včas dopĺňať, radí farmaceutka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť