Utorok 22. 10. 2024 07:26:15 | Meniny má Sergej

Žilinský kraj má byť na čo hrdý. Žiačka obsadila významné miesto na kaderníckej súťaži v Brne

Žilinský kraj mal opäť možnosť ukázať, že žiaci z týchto končín vedia, ako sa presadiť aj v zahraničí. To sa nakoniec podarilo, o čom svedčia výsledky medzinárodnej súťaže Matrix Start 2024. Koncom mája sa konalo finále, z ktorého na treťom mieste vzišla jedna zo žiačok Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Námestove.

Michal Szentivanyi|12. jún 2024|08:00:02

Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Súvisiaci článok
Slovensko-české partnerstvo nadobúda nové rozmery. Žilinský kraj súhlasí s rozvojom skitouringu
Čítajte viac >

O významnom úspechu žiačky strednej školy napísali aj na portáli mojastredna.sk. „Bolo to neuveriteľné, keď nám po prihlásení sa do predkola medzinárodnej súťaže Matrix Start 2024 prišla z Českej republiky kladná odpoveď, že jednu z našich dvoch prihlásených žiačok vyberajú do hlavného finálneho súťažného kola, ktoré sa konalo v piatok 17. mája 2024 v Aréne Tržnica Brno," napísal portál.

Významná súťaž otvorila dvere študentom stredných škôl

Súťaž Matrix Start je zameraná na študentov stredných odborných škôl v odbore kaderník/kaderníčka v účesovej tvorbe a otvára im dvere do sveta kaderníctva. Odborná porota vedená Luciou Maříkovou, ktorá získala titul kaderníčka roka 2023, vybrala podľa zaslaných fotografií prác a portfólia prihlásených žiakov a škôl po 15 súťažiacich v dvoch kategóriách, a to: pánsky strih a balayge.

447476017_783017443966566_905760681276566036_n.jpg Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Žiačka z Námestova obsadila tretie miesto

„Žiačka tretieho ročníka na Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Námestove v odbore kaderníčka Simona Rabčanová súťažila v technike Balayage, ktorá spočíva v nanášaní farby voľnými plynulými ťahmi štetca – maľovaním pramienkov rôznou intenzitou. Pramienky vlasov sa nezosvetľujú od korienkov, ale pár cm od pokožky hlavy s postupným prechodom, čím vzniká veľmi prirodzený efekt," popísali zástupcovia portálu.

„Podľa pravidiel súťaže, žiačka pracovala so svojou modelkou 300 minút, počas ktorých vytvorila finálny styling a ten rozhodol o krásnom úspechu a získaní 3. miesta v danej disciplíne," doplnili výsledky súťaže.

Rabčanová si tak okrem balíčka plného profesionálnych produktov a hlavnej ceny – Kaderníckeho kurzu Summer Academy Matrix v Prahe v hodnote 50 000 českých korún, priniesla hlavne skvelý zážitok plný zaujímavých stretnutí, ktorý bude určite pokračovať a bude súčasťou jej budúcej kariéry.


Súvisiaci článok
V Žilinskom kraji budú ambulantnú pohotovostnú službu poskytovať všetky nemocnice
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť