Nedeľa 20. 10. 2024 12:57:04 | Meniny má Vendelín

Jedna z najhorších vecí, ktorú môže rodič urobiť: Polícia upozornila, aby nezabúdali deti v rozpálenom aute!

Polícia Slovenskej republiky s pribúdajúcimi teplotami opäť štartuje kampaň s názvom „Nezabudni na mňa v aute!“ Projekt má za cieľ upozorniť na nebezpečenstvo ponechania detí a domácich maznáčikov v rozpálených autách.

Radka Kostánová|8. jún 2024|18:30:05

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com a zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
V Sučanoch zastrelili medvediu rodinu. Opakovane sa do obce vracala (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Nezabudni na mňa v aute!

Roman Hájek, hovorca Prezícia Policajného zboru, v tlačovej správe informoval, že s príchodom teplého počasia a letného obdobia opäť štartuje kampaň „Nezabudni na mňa v aute!“. Tá má za cieľ upozorniť rodičov detí a majiteľov zvieratiek na to, aké je nebezpečné zabudnúť dieťa alebo domáce zviera v rozpálenom aute.

Videá so silným odkazom

Pre všetkých rodičov a majiteľov zvierat majú kompetentní pripravené video s policajtom, ktorý zachránil dieťa zo zabuchnutého auta, a zdravotníkom, ktorý podrobne vysvetlí, čo sa deje s organizmom dieťaťa po niekoľkých minútach v rozpálenom aute. Pripravili aj video s radami policajného psovoda, ako sa pripraviť na dlhú cestu autom s vaším štvornohým miláčikom.

Rozdávanie propagačných materiálov

Ako aj v minulých rokoch, aj tento rok, budú policajti po celom Slovensku počas horúcich dní rozdávať propagačné materiály, a to najmä na parkoviskách nákupných centier, kúpalísk, nemocníc a iných miest, kde sa stretávajú rodičia s deťmi alebo majitelia domácich zvieratiek.

close-up-woman-with-dog.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Praktické rady pre vodičov

Roman Hájek taktiež odporučil všetkým vodičom, aby propagačné materiály umiestnili na viditeľné miesto v aute, aby mali na očiach, že nemajú dieťa ani psíka nechať samé v aute. Ako pripomienka môže poslúžiť aj mobil, peňaženka či kabelka na zadnom sedadle, bez ktorých človek bežne z auta nevystúpi.

Trestnoprávne následky

Vedeli ste, že ponechanie dieťaťa v aute môže mať trestnoprávne následky? Hovorca Prezídia Policajného zboru priblížil, že v takýchto prípadoch môže ísť o trestný čin opustenia dieťaťa, ktoré si nevie pomôcť samo. Osoba môže čeliť aj obvineniu z ublíženia na zdraví, či v krajnom prípade z usmrtenia, ak takéto konanie viedlo k poškodeniu zdravia, či k smrti dieťaťa.


Súvisiaci článok
Leto klope na dvere. V Žilinskom kraji sa vám ponúka plná náruč kúpalísk a plavární, zisťovali sme detaily (PREHĽAD)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť