Sobota 19. 10. 2024 01:46:06 | Meniny má Kristián

Na Orave a Kysuciach presiahli zrážky ojedinele 50 milimetrov

Vysoké úhrny zrážok sú zapríčinené kombináciou prehánok, búrok a trvalého dažďa.

TASR|4. jún 2024|16:45:03

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Meteorológovia varujú: Pre okres Námestovo platí výstraha pred povodňou
Čítajte viac >

Napríklad na Orave, Kysuciach či severe východného Slovenska presiahli ojedinele 24-hodinové úhrny zrážok aj 50 milimetrov. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na sociálnej sieti.

Z hľadiska hydrologickej situácie je na rieke Kysuca a prítokoch Oravy výrazný vzostup, v dolnej časti slovenského úseku Dunaja a na Hornáde je vzostup. Na ostatných tokoch je podľa meteorológov prevažne mierny vzostup vodných hladín. „Výrazný, ale prechodný vzostup zaznamenávame po intenzívnych búrkach," skonštatovali.

Na tokoch v povodí Oravy, Kysuce a na tokoch východného Slovenska predpokladá Slovenský hydrometeorologický ústav v najbližších hodinách ďalší mierny vzostup až vzostup vodných hladín. Na tokoch stredného Slovenska ustálenosť až mierny vzostup a na ostatných tokoch ustálenosť až mierny pokles vodných hladín. „Na miestach s intenzívnou búrkovou činnosťou je možnosť prechodného lokálneho výrazného vzostupu vodných hladín, hlavne na menších tokoch, s možnosťou dosiahnutia stupňov povodňovej aktivity," uviedol Slovenský hydrometeorologický ústav.


Súvisiaci článok
Meteorológovia varujú: Pre okres Námestovo platí výstraha pred povodňou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť