Sobota 27. 07. 2024 10:19:26 | Meniny má Božena

Dramatické minúty v zaseknutom výťahu v Liptovskom Mikuláši. Dotyční museli zalarmovať hasičov

Ľudia v dome seniorov v Liptovskom Mikuláši v mestskej časti Liptovská Ondrášová zažili hrôzostrašné minúty. Ich strach pramenil z poruchy výťahu, ktorú museli vyriešiť až príslušníci hasičského a záchranného zboru.

Michal Szentivanyi|25. máj 2024|15:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com a TASR/Milan Kapusta

Súvisiaci článok
Jazdu na kolobežke v Rosine nezvládol. O pár minút prišlo hrozivé vysvetlenie, úradoval alkohol
Čítajte viac >

Na prípad upozornila v reportáži súkromná Televízia JOJ. Ľuďom v dome seniorov počas piatka 24. mája nebolo všetko jedno. Zostali totiž uväznení v zaseknutom výťahu. Do Liptovskej Ondrášovej museli prísť hasiči, aby vymknutým ľuďom v kabíne pomohli.

4-e00934cff8609d775f35e55c107d8feec602673d_1600x1093.jpg Ilustračné foto. Zdroj: TASR

Zaseknutí boli zamestnanci domova

Problémom bolo však to, že zaseknutí boli práve zamestnanci domu seniorov, ktorí smerovali na rannú poradu. Transportné zariadenie sa nečakane zaseklo medzi prvým a druhým poschodím. Za normálnych okolností by tu pomohol núdzový alarm, ktorý však v túto chvíľu nefungoval. Zaseknutých kolegov identifikovali vo výťahu až na základe kriku.

„V ranných hodinách sme boli privolaní na technický zásah do domova sociálnych služieb v Liptovskej Ondrášovej. Jednalo sa o zaseknuté osoby vo výťahu. Po našom príjazde sme zistili, že vo výťahu sa nachádza desať zamestnancov domova sociálnych služieb. Výťah sa nám podarilo otvoriť," informoval Televíziu JOJ veliteľ zásahu Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši, Rudolf Macko.

Polhodina medzi štyrmi stiesnenými stenami

Zamestnanci domova v zaseknutom výťahu strávili asi polhodinu. Netreba opomínať, že išlo o stiesnený priestor s vydýchaným vzduchom, ktorý komplikoval situáciu a vyžiadal si zásah odborníkov z terénu. Po vyslobodení potrebovali dve ženy lekárske ošetrenie. „Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky vyslalo na miesto udalosti jednu ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci, ktorá priamo na adrese ošetrila 37-ročnú ženu po kolapse a 40-ročnú ženu so stresovou reakciou," uviedol zástupca hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky, Richard Bolješik.

Vedenie zariadenia podľa Televízie JOJ podniklo kroky, aby sa podobná situácia už nezopakovala. Výťah okrem iného prezrel aj servisný technik. Pre každý prípad v ňom znížili hmotnostné limity.


Súvisiaci článok
Policajti odhalili alarmujúci počet opitých vodičov: Štyria dokonca spôsobili dopravnú nehodu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť