Sobota 27. 07. 2024 07:40:32 | Meniny má Božena

Pri vchode do areálu žilinskej nemocnice sa objavili nové búdky. Kompetentní prezradili, na čo budú slúžiť

Začiatkom roka 2024 vstúpila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina do novej fázy. Obdobie začalo okamžitou renováciou vchodu do areálu nemocnice. Odstránili staré stánky z minulého režimu a zmizli aj iné nečistoty. Po 4 mesiacoch sa však už na spomínanom mieste objavili nové búdky. Nemocnice sme sa spýtali na to, čo sa v nich bude nachádzať.

Michal Szentivanyi|22. máj 2024|14:45:13

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Zdravotné sestry súťažia o vašu priazeň. V celoslovenskej ankete sú aj viacerí nominanti Žilinského kraja
Čítajte viac >

Vchod do areálu žilinskej nemocnice bol začiatkom roka obsadený ťažkými strojmi a robotníkmi. Bolo to obdobie, kedy sa zdravotníckej inštitúcii konečne podarilo obstarať administratívnu a právnu stránku čistenia a revitalizovania tohto priestoru. V strede januára 2024 z miesta odstránili staré stánky a dnes sa na mieste nachádzajú úplne nové.

ŽILINSKÁ NEMOCNICA 14.jpg Zdroj: zilina.sp21.sk

Na mieste budú stánky s rozličným tovarom

Pri tejto príležitosti sme oslovili nemocnicu, aby nám objasnila, na čo budú nové stánky slúžiť. „V tomto období dokončujeme realizáciu novej nákupnej pasáže v areáli nemocnice, ktorej súčasťou budú predajné stánky s rozličným tovarom. V blízkej dobe plánujeme spustiť výberové konanie na prenájom predajných stánkov," informovala redakciu Žilina SP21 hovorkyňa žilinskej nemocnice Zuzana Fialová.

ŽILINSKÁ NEMOCNICA 19.jpg Zdroj: zilina.sp21.sk

Stánky už nestoja na pôvodných miestach

Čo sa týka umiestnenia stánkov, nové miesto nemocnica zvolila z dôvodu, že je praktickejšie a vizuálne vhodnejšie. „Zároveň pripravujeme aj celkovú revitalizáciu vstupu pre peších, teda miesta, kde pôvodne stánky stáli. Veríme, že návštevníkom a zamestnancom nemocnice sa bude nová nákupná pasáž i zrevitalizovaný vstup pre peších páčiť," uzavrela Fialová.

ŽILINSKÁ NEMOCNICA 16.jpg Zdroj: zilina.sp21.sk


Súvisiaci článok
Koniec jednej éry. Ošarpané stánky pred žilinskou nemocnicou nadobro zmizli, rysujú sa nové plány (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť